• Inscripțiile de pe mormânt susțin că Dr. Mead a ajuns la vârsta extraordinară de 148 de ani – dar mulți suspectează că acest lucru a fost adăugat de soția sa pentru a stimula vânzările elixirului său magic” pentru o viață lungă.
  • Potrivit legendei locale, doctorul Mead a dezvoltat un elixir pentru viață lungă” vândut împreună cu alte medicamente în oraș.
  • Potrivit pietrei de mormânt din curtea bisericii St Mary’s, medicul a murit în octombrie 1652 – cu două luni mai puțin decât a împlinit 149 de ani.

Îngropat adânc într-un cimitir aflat la aproximativ 15 mile de Londra, se află un mormânt vechi, lipsit de aparență, care nu seamănă cu niciun altul.

Dr. William Mead este înmormântat într-o parcelă mică din Ware, Hertfordshire.

Dar nu piatra de mormânt a doctorului Mead ridică semne de întrebare, ci ceea ce este sculptat pe ea.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Potrivit pietrei de mormânt din curtea bisericii St Mary’s, medicul a murit în octombrie 1652 – cu două luni mai puțin decât a împlinit 149 de ani.

Inscripția spune: William Mead M.D., care a părăsit această viață în ziua de 28 octombrie 1652, la vârsta de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile”.

Dacă vârsta este corectă, Dr. Mead s-ar fi născut în ianuarie 1504 și ar fi trăit sub șapte monarhi și două dinastii regale înainte de a muri în timpul războiului civil din Anglia.

În timp ce vârsta de 148 de ani chiar și în prezent este nemaiauzită, speranța de viață pentru persoanele născute în Europa în anii 1500 era între 30 și 40 de ani, ceea ce face ca povestea doctorului Mead să fie și mai puțin plauzibilă.

Potrivit legendei locale, doctorul Mead a dezvoltat un elixir pentru viață lungă” vândut împreună cu alte medicamente în oraș.

Se crede că soția sa a pus inscripția pe piatra de mormânt după moartea sa pentru a crește vânzările, ceea ce pune și mai mult la îndoială povestea.

Între timp, în documentele locale din 1781 se vorbește despre acest exemplu remarcabil de longevitate”, unde s-a constatat că grădinarii au reînnoit piatra după ce aceasta a devenit atât de uzată încât inscripția doctorului Mead a devenit ilizibilă.

Între timp, site-urile de istorie din Hertfordshire susțin că piatra de mormânt a devenit din nou înmugurită în ultimii ani și a fost trimisă pentru a fi sculptată din nou.

De atunci, piatra a fost asamblată din nou, dar în ceea ce privește dacă vârsta doctorului Mead este exactă – rămâne un mister.