• Moartea lor a șocat comunitatea meteorologilor, ceea ce a dus la omagii emoționante din partea tuturor specialiștilor din domeniul meteorologiei.
  • Într-o declarație, fondatorul și directorul general al AccuWeather, Dr. Joel N. Myers, și președintele Stephen R. Smith au deplâns faptul că vieți atât de tinere și promițătoare au fost curmate.
  • Meteorologul Extreme și vânător de furtuni Reed Timmer a postat mai multe omagii pentru vânători și a spus că viitoarele sale urmăriri vor fi dedicate trioului.

Trei studenți la meteorologie de la Universitatea din Oklahoma au murit vineri într-un tragic accident de mașină în timp ce se întorceau din Kansas, unde reușiseră să intercepteze cu succes o tornadă în timp ce se aflau într-o excursie de rutină de urmărire a furtunilor.

Potrivit unui raport al New York Times, Nicholas Nair, 20 de ani, Gavin Short, 19 ani, și Drake Brooks, 22 de ani, călătoreau spre sud pe Interstate 35 în Tonkawa, Oklahoma, un orășel în apropiere de granița cu Kansas, când camionul lor a făcut hidroplanare și s-a blocat în mijlocul drumului înainte de a fi lovit de un camion.

Studenții au fost declarați morți la fața locului, iar șoferul camionului, care a fost spitalizat cu răni, a supraviețuit accidentului, scrie Accuweather.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Comunitatea meteo este îndurerată

Moartea lor a șocat comunitatea meteorologilor, ceea ce a dus la omagii emoționante din partea tuturor specialiștilor din domeniul meteorologiei.

Într-o declarație, fondatorul și directorul general al AccuWeather, Dr. Joel N. Myers, și președintele Stephen R. Smith au deplâns faptul că vieți atât de tinere și promițătoare au fost curmate.

Urmărirea științei, în special în scopul final de a salva vieți și de a ține oamenii departe de pericol, este cea mai nobilă activitate care există”, au scris Myers și Smith. „Inimile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile lor”.

Meteorologul Extreme și vânător de furtuni Reed Timmer a postat mai multe omagii pentru vânători și a spus că viitoarele sale urmăriri vor fi dedicate trioului.

Pierderea sfâșietoare a 3 studenți OU într-un accident în timp ce se întorceau de la vânătoare. Acești studenți sunt aproape de inima mea și o lumină strălucitoare în comunitatea meteorologică”, a scris Timmer pe Twitter. „Cuvintele nu pot descrie tristețea. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile și prietenii lor. RIP prietenii mei”.

Mai multe birouri ale Serviciului Național de Meteorologie au intervenit, de asemenea, cu omagii, meteorologii de la NWS din Norman, biroul cel mai apropiat de Universitatea din Oklahoma, eliberând în atmosferă un balon meteorologic cu numele celor trei vânători pierduți pe el.

Printr-o coincidență oarecum stranie, s-a dovedit că Drake Brooks însuși lansase un balon meteorologic aproape în același loc la începutul anului.

O serie de studenți de la Școala de Meteorologie a Universității din Oklahoma au adăugat pe Twitter omagii personale prietenilor și colegilor lor, amintindu-și de bunătatea și impactul pozitiv al acestora asupra lumii.

Școala de Meteorologie a Universității din Oklahoma a publicat sâmbătă o declarație în care a spus că comunitatea sa foarte unită a fost „profund întristată” de tragedie. „Conducerea și facultatea noastră sunt pregătite să sprijine fiecare dintre membrii comunității noastre în zilele, săptămânile și lunile care vor urma, în timp ce noi toți plângem această durere inimaginabilă”, a precizat școala.

După aflarea veștii, o serie de vânători de furtuni și meteorologi au intrat pe Twitter pentru a le reaminti vânătorilor de furtuni, tineri și bătrâni, că șofatul este, fără îndoială, cea mai periculoasă parte a acestui hobby.

„Condusul spre casă este cel mai periculos aspect al vânătorii de furtuni și nu mă veți convinge de contrariu”, a scris pe Twitter Jordan Hall, un jurnalist multimedia de la SevereStudios, o companie de videografie de vreme severă.

Vânătoarea de furtuni produce victime

Vânătorii de furtuni au mai murit și au fost răniți în accidente de circulație. În 2017, trei vânători de furtuni, Kelley Williamson, în vârstă de 57 de ani, Randy Yarnall, în vârstă de 55 de ani, și Corbin Jaeger, în vârstă de 25 de ani, au fost uciși într-un accident de mașină în apropiere de Spur, Texas. Williamson și Yarnall, ambii din Cassville, Missouri, erau contractori pentru The Weather Channel, prezentați în programul special al rețelei Storm Wranglers.

De asemenea, vânătorii de furtuni au fost uciși în timpul tornadei El Reno din 2013, o tornadă care a devenit celebră pentru mișcările sale neobișnuite, forța intensă și lățimea fără precedent de 2,6 mile, care a dus la moartea a trei vânători de furtuni bine cunoscuți, care făceau parte dintr-o echipă de cercetare a tornadelor cunoscută sub numele de TWISTEX: Tim Samaras, Paul Samaras și Carl Young.

În 2012, vânătorul de furtuni Andy Gabrielson a fost ucis într-un accident în afara sezonului, când o mașină care mergea pe contrasens i-a lovit frontal vehiculul.

La o comemorare pentru acea echipă de vânători de furtuni, unii s-au adunat pentru a-i onora și pe Nair, Short și Brooks.

Un GoFundMe inițiat pentru a ajuta familiile urmăritorilor decedați a strâns peste 35.000 de dolari în mai puțin de o zi, iar sprijinul continuă să curgă.