• În timp ce mulți dintre noi ne îndreptăm direct spre pensete atunci când vedem un fir de păr gri, smulgerea firelor argintii îți poate afecta de fapt scalpul.
  • Atunci când smulgi o șuviță căruntă, părul va intra în repaus și își va începe următorul ciclu de creștere în aproximativ trei luni.
  • Stresul poate, de asemenea, să accelereze procesul de încărunțire a părului.

În timp ce mulți dintre noi ne îndreptăm direct spre pensete atunci când vedem un fir de păr gri, smulgerea firelor argintii îți poate afecta de fapt scalpul.

Părul gri este un semn complet natural al îmbătrânirii, pentru mulți dintre noi, simpla vedere a unui fir argintiu ne face să simțim un puternic impuls de a-l smulge imediat.

Dar oare smulgerea acelor fire albe rezolvă problema sau de fapt înrăutățește lucrurile?

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Mulți oameni cred că, dacă le smulg vor apărea mult mai multe în locul lor, dar acesta este de fapt un mit. Dacă acest lucru ar fi adevărat, pentru persoanele cu căderea părului nu ar mai fi o problemă pe termen lung.

Smulgerea poate părea o soluție temporară pentru un aspect mai tânăr, dar ar putea provoca daune reale scalpului tău.

Stilistul Jennifer Korab a explicat: „Prin smulgerea firelor de păr poți afecta foliculul pilos, ceea ce poate duce la infecții sau chiar la chelie. S-ar putea să faci mai mult rău decât bine.”

Atunci când smulgi o șuviță căruntă, părul va intra în repaus și își va începe următorul ciclu de creștere în aproximativ trei luni, susține Michael Van Clarke, un hairstylist londonez.

El a adăugat: „La fiecare ciclu, după aproximativ 20 de ani, părul crește mai puțin, mai subțire și rămâne pe cap pentru o perioadă ceva mai scurtă.

„Ciclurile pe cap durează în medie cinci ani și există un număr limitat de cicluri de creștere”.

De ce devine părul grizonant?

Pe măsură ce îmbătrânești, foliculii de păr produc mai puțin, ceea ce duce la reducerea culorii și la încărunțirea părului.

Stilistul Helen Reavey a explicat că melanina este o substanță din corpul tău care dă culoare părului și pielii tale.

„Numărul de granule de pigment începe să scadă în mod natural pe măsură ce o persoană îmbătrânește, de obicei între 28 și 40 de ani.

„Părul de fapt nu este gri, ci este complet translucid. Tonul „gri” se reduce de la procentul de culoare naturală a părului rămas și amestecat între ele, cauzând multe nuanțe diferite”.

Genetica joacă un rol cheie în rapiditatea cu care apare părul cărunt, deoarece ramura ta biologică determină viteza cu care poate apărea acest lucru.

Cu toate acestea, stresul poate, de asemenea, să accelereze procesul de încărunțire a părului.