• Oamenii de știință încă așteaptă să descopere originile unei mumii „sirenă” care a fost venerată timp de sute de ani.
  • Cercetătorii vor să descopere misterul din spatele creaturii de 30 cm – mai mică decât un nou-născut – care a ajuns într-un templu japonez.
  • Mumia de 300 de ani, cu un aspect înfricoșător, pare înghețată într-un țipăt, în timp ce își ține mâinile la gură.

Oamenii de știință încă așteaptă să descopere originile unei mumii „sirenă” care a fost venerată timp de sute de ani. Cercetătorii vor să descopere misterul din spatele creaturii de 30 cm – mai mică decât un nou-născut – care a ajuns într-un templu japonez.

Mumia de 300 de ani, cu un aspect înfricoșător, pare înghețată într-un țipăt, în timp ce își ține mâinile la gură. Ea are solzi pe partea inferioară a corpului, iar Live Science a relatat că părul și unghiile sale ar proveni de la un om. Se spune că credincioșii ar fi mâncat solzii de la sirene” mumificate în speranța de a obține nemurirea.

Cu toate acestea, experții sunt mai puțin încântați de poveștile despre sirenă”. Cercetătorii de la Universitatea de Științe și Arte din Kurashiki au dus mumia la o tomografie computerizată în încercarea de a-i desluși misterele. Hiroshi Kinoshita, membru al Societății de Folclor din Okayama care a inițiat studiul, a declarat că el crede că fiara a fost fabricată special pentru a fi vândută.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Creatura ar fi fost capturată în Oceanul Pacific, în largul insulei japoneze Shikoku, între 1736 și 1741, iar acum este păstrată într-un templu din orașul Asakuchi. Dar teoria domnului Kinoshita este că a fost probabil creată la un moment dat în perioada Edo, o epocă a istoriei japoneze care se întinde între 1603 și 1867.


Cea mai probabilă explicație pentru bărbatul de 55 de ani este că producătorii au cusut jumătatea superioară a unei maimuțe la coada unui pește pentru a crea aspectul de sirenă.

Bineînțeles, nu cred că este o sirenă adevărată”, a spus el. Cred că a fost făcută pentru a fi exportată în Europa în perioada Edo sau pentru spectacole în Japonia”.

Kinoshita a adăugat: Cred că este făcută din animale vii și am dori să le identificăm prin scanare CT sau prin teste ADN. Seamănă cu un pește cu solzi în partea inferioară a corpului și cu o primată cu mâini și o față în partea superioară a corpului.”

Echipa din spatele investigației nu a anunțat încă rezultatele, dar se aștepta ca acestea să fie gata până la sfârșitul anului 2022. Istoria arată că există un precedent pentru o astfel de invenție. P.T. Barnum, a cărui viață a inspirat superproducția din 2017 The Greatest Showman, a expus un specimen similar la Muzeul său american din New York înainte ca acesta să ardă în 1865, scrie The Mirror.

Această mumie, creată din trunchiul și capul unui urangutan cusute pe jumătatea din spate a unui somon, ar fi fost capturată în largul coastelor Fiji și cumpărată ulterior de la marinarii japonezi. În folclorul japonez, există o creatură numită ningyo, care este descrisă ca având o gură de maimuță cu dinți ca de pește și un corp acoperit cu solzi aurii.

Potrivit lui Kinoshita, există o legendă conform căreia o femeie a mâncat accidental carnea unei sirene și a trăit 800 de ani, credincioșii replicând acest act de-a lungul istoriei japoneze. În ciuda faptului că mulți sunt sceptici cu privire la veridicitatea acesteia, preotul șef al templului, Kozen Kuida, spune că adepții au continuat să se roage la creatura asemănătoare peștilor.