• Pentru a se asigura că lucrurile decurg fără probleme de data aceasta, NASA face câteva pregătiri.
  • Inginerii au planificat un test pentru 21 septembrie pentru a vedea dacă sistemul de deconectare rapidă rezistă în condițiile criogenice pe care le necesită lansarea.
  • NASA a primit deja o prelungire pentru a extinde certificarea rachetei de la 20 la 25 de zile, dar Space Force decide încă dacă va acorda agenției încă una.

Racheta Artemis I a NASA este acum programată să decoleze pe 27 septembrie, cu o potențială dată de rezervă planificată pentru 2 octombrie, dacă lucrurile nu merg conform planului. Inițial, agenția a luat în considerare posibilitatea de a încerca din nou lansarea încă de pe 23, dar a decis o dată ulterioară după o analiză atentă a mai multor subiecte logistice.

Misiunea Artemis I va folosi megarocota Space Launch System a NASA pentru a catapulta o capsulă Orion fără echipaj în jurul Lunii, ca parte a efortului agenției de a readuce oamenii pe suprafața lunară până în 2025. În timp ce prima încercare de lansare a NASA a fost întreruptă din cauza unei probleme la motor, cea de-a doua încercare din 3 septembrie s-a încheiat prematur după ce echipa Artemis I a detectat o scurgere de hidrogen pe care inginerii nu au putut să o repare.

Pentru a se asigura că lucrurile decurg fără probleme de data aceasta, NASA face câteva pregătiri. Echipa Artemis I a terminat deja de lucrat la scurgerea de hidrogen, care a implicat înlocuirea garniturilor din jurul sistemului de deconectare rapidă care ajută la canalizarea combustibilului de hidrogen lichid și rece ca gheața în rachetă. Inginerii au planificat un test pentru 21 septembrie pentru a vedea dacă sistemul de deconectare rapidă rezistă în condițiile criogenice pe care le necesită lansarea.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Există, de asemenea, întrebarea dacă NASA va trebui să testeze bateriile din sistemul de încetare a zborului rachetei, pe care Forțele Spațiale îl pot folosi pentru a distruge racheta dacă ceva merge dezastruos în timpul zborului.

Testarea sistemului ar necesita ca NASA să rostogolească SLS înapoi în clădirea de asamblare a vehiculelor, o călătorie de patru mile care durează ore. În cele din urmă, Forța Spațială este cea care va decide dacă NASA poate sau nu să continue fără testare. NASA a primit deja o prelungire pentru a extinde certificarea rachetei de la 20 la 25 de zile, dar Space Force decide încă dacă va acorda agenției încă una.

NASA continuă să respecte procesul de revizuire al Eastern Range privind cererea agenției de prelungire a cerinței actuale de testare a sistemului de terminare a zborului și furnizează informații și date suplimentare, după cum este necesar, scrie NASA în postare. În paralel, agenția continuă pregătirile pentru testul de demonstrație criogenică și potențialele oportunități de lansare, în cazul în care cererea va fi aprobată.