• Sonda Parker a fost lansată în urmă cu trei ani.
  • Aceasta a ajuns în atmosfera Soarelui și va transmite informații despre cum s-a format.
  • Nava atinge până la un milion de grade Kelvin.

Ceea ce mult timp a părut imposibil, tocmai a devenit realitate. NASA a reușit să trimită prima navă care ajunge în atmosfera Soarelui. Sonda Parker a fost lansată în urmă cu trei ani și a ajuns în atmosfera de pe Soare, cunoscută și sub numele de corona solară. Parker va putea să ofere informații despre cum s-a format Soarele și cum contribuie la existența vieții pe pământ.

„Este incredibil! Sonda Parker atinge Soarele. Acesta este un vis devenit realitate. Unul dintre obiectivele majore pentru misiunea Sondei Parker este să treacă prin corona solară și exact asta facem acum. Două dintre cele mai provocatoare mistere din astrofizică au loc într-o regiune pe care o numim corona solară”, spune dr. Nour Raouafi, cercetător Parker Solar Probe.

Corona solară este mult mai fierbinte decât suprața soarelui: ajunge până la 1 milion de grade Kelvin. Parker are un sistem de protecție astfel încât să nu fie distrusă la o asemenea temperatură. Iar reușita de astăzi a NASA reprezintă un pas uriaș în ceea ce privește cunoștințele pe care le avem despre sistemul solar.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe parcursul următorilor ani, Parker va continua să caute după indicii în timp ce explorează soarele, singura stea pe care o putea studia îndeaproape. Soarele este și singura stea cunoscută care poate să sprijine viața, așa că înțelegerea ei este critică în timp ce căutăm semne de viață dincolo de sistemul nostru solar.