NASA merge mai departe cu planurile de a stabili un fus orar pe Lună și va colabora cu guvernul SUA

Pierderea trenului sau a autobuzului îți poate strica ziua, dar pierderea călătoriei spre casă pe Pământ reprezintă un cu totul alt nivel de inconveniente. Din fericire, NASA merge mai departe cu planurile de a introduce un fus orar standardizat pe Lună. Ora lunară coordonată (LTC) propusă ar urma să fie utilizată pentru programarea misiunilor și explorărilor pe Lună, simplificând eforturile viitoare de a stabili un fel de bază permanentă pe suprafața lunară, scrie Science Alert.

Deși ideea a mai fost discutată, NASA spune că acum va colabora cu guvernul SUA, cu partenerii comerciali și cu organizațiile internaționale de standardizare pentru a se asigura că vom ști întotdeauna cât este ceasul pe Lună.

„Pe măsură ce industria spațială comercială crește și mai multe națiuni sunt active pe Lună, există o nevoie mai mare de standardizare a orei”, spune inginerul aerospațial Ben Ashman, care lucrează în cadrul echipei Space Communications and Navigation (SCaN) de la NASA.

„O definiție comună a timpului este o parte importantă a operațiunilor sigure, reziliente și durabile.”

Cercetătorii de la NASA doresc să utilizeze ceasuri atomice pentru a spune ora pe Lună, în același mod în care sunt utilizate pe Pământ. Aceste ceasuri se bazează pe frecvența energetică necesară pentru ca electronii să își schimbe starea în anumite tipuri de atomi, permițându-ne să ținem evidența timpului la un grad incredibil de precis.

Exit mobile version