• Costumele spațiale sunt concepute pentru misiunea Artemis III a NASA.
  • Astronauții vor ateriza în apropierea polului sudic al Lunii undeva în 2025.
  • NASA analizează în continuare datele de la zborul de testare Artemis I, efectuat anul trecut fără echipaj.

NASA a încheiat un parteneriat cu Axiom Space pentru a dezvălui costumele spațiale pe care astronauții le vor purta atunci când omenirea va stabili o prezență de lungă durată pe Lună.

Costumele spațiale sunt concepute pentru misiunea Artemis III a NASA, care este programată să ducă astronauții în apropierea polului sudic al Lunii undeva în 2025.

Suprafața lunară este un loc neiertător, temperaturile ajungând la 130 de grade în timpul perioadelor însorite din apropierea polului sud. În alte cratere adânci, care sunt în permanență întunecate, temperaturile pot coborî până la -334 de grade. Noul costum spațial prezentat miercuri de Axiom va permite oamenilor nu numai să meargă pe Lună, ci și să trăiască și să lucreze acolo.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Costumul spațial Artemis III de la Axiom Space va fi pregătit pentru a face față provocărilor complexe de la polul sud lunar și va contribui la creșterea înțelegerii noastre despre Lună pentru a permite o prezență pe termen lung acolo”, a declarat miercuri directorul executiv al Axiom Space, Michael Suffredini.

NASA analizează în continuare datele de la zborul de testare Artemis I, efectuat anul trecut fără echipaj, care a trimis nava spațială Orion în jurul Lunii înainte de a se întoarce cu succes pe Pământ în decembrie.
Stratul exterior negru și elegant, care poartă logo-ul Axiom, este doar o acoperire pentru a proteja designul proprietar al costumului. Costumele reale pe care astronauții le vor purta pe Lună trebuie să fie albe pentru a reflecta căldura în loc să o absoarbă.