• NASA a confirmat că bubuitura puternică auzită deasupra Texasului a fost sunetul unui meteroid care a intrat în atmosferă.
  • Agenția spațială a declarat că roca avea un diametru de 1,5 metri și cântărea peste 450 kg. S-a spart la intrare și s-a împrăștiat în regiune.
  • Din fericire, nu au fost raportate pagube, dar unii locuitori au declarat că li s-au cutremurat casele.

NASA a confirmat că bubuitura puternică auzită deasupra Texasului a fost sunetul unui meteroid care a intrat în atmosferă. Zgomotul a fost auzit în McAllen, Texas, SUA, șocând locuitorii din zonă care au crezut că sunt loviți de un cutremur. Acum, agenția spațială a declarat că roca avea un diametru de 1,5 metri și cântărea peste 450 kg. S-a spart la intrare și s-a împrăștiat în regiune.

Din fericire, nu au fost raportate pagube, dar unii locuitori au declarat că li s-au cutremurat casele. Reasigurând publicul că fragmentele nu prezintă niciun risc, NASA a declarat că oricine găsește un meteorit trebuie să contacteze Smithsonian. Într-o declarație a NASA se arată că: „Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului cu viteze mari, aceștia încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în fragmente mici înainte de a lovi solul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru public.”

Bubuitura a fost auzită miercuri, 15 februarie, în jurul orei 17:00. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere dintr-o casă au arătat un obiect de foc care străbate cerul. De asemenea, două avioane care au trecut pe lângă el au raportat meteoritul la controlul traficului aerian din Houston. Șeriful comitatului Hidalgo, Eddie Guerra, a declarat: „Nu se știe unde a avut loc punctul exact de impact. Nu s-au primit rapoarte privind pagube în zona respectivă”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un localnic a scris pe Facebook: „Am ieșit afară să văd ce s-a întâmplat. Am crezut că a fost un fel de cutremur, dar nu am văzut nimic. E atât de ciudat că nu avem cutremure aici în Texas.”

Foto: Facebook

O altă persoană a descris: „Deci, am auzit o explozie puternică, ca o explozie de gaz în această după-amiază. Pământul s-a cutremurat, la fel și ferestrele și casa”.

Acest lucru se întâmplă după ce un asteroid a explodat deasupra Canalului Mânecii după ce a intrat în atmosfera Pământului la primele ore ale dimineții. Micul asteroid de 1 metru, denumit în prezent Sar2667, a creat o „explozie de aer” atunci când a explodat. A fost vizibil din cea mai mare parte a sudului Angliei și Țării Galilor – și până la Paris, Franța. Fizicianul american și specialistul în explozii aeriene Mark Boslough de la Laboratorul Național Los Alamos a declarat pentru Wales Online că, deși „exploziile aeriene de această mărime au loc undeva de câteva ori pe an”, ele sunt „rareori descoperite dinainte”.

Boslough a adăugat că a fost pentru prima dată în istorie când acest lucru s-a întâmplat „deasupra unei zone populate”. El este profesor de cercetare la Universitatea din New Mexico, membru al Committee for Skeptical Inquiry și președinte al Comitetului de experți pentru Ziua Asteroidului.