• Aproximativ un an sau doi mai târziu, Artemis 3 îi va face pe astronauți să aterizeze în apropierea polului sud al Lunii.
  • Orion se pregătește în prezent pentru o manevră critică care va introduce capsula pe o orbită înaltă în jurul Lunii.
  • Orion a fost ocupată cu captarea de imagini ale Pământului și ale Lunii în diferite faze și la diferite distanțe pentru a testa eficiența camerei sale optice.

Luna arată spectaculos în imaginile surprinse de nava spațială Orion a NASA în timp ce se deplasa la doar 130 de kilometri deasupra suprafeței lunare în timpul celei mai apropiate apropieri a misiunii Artemis 1 de satelitul natural al Pământului. Imaginile detaliate alb-negru au fost surprinse de camera de navigație optică de la bordul navei spațiale Orion în ziua a 6-a a misiunii, în aceeași zi în care aceasta a efectuat o ardere a motorului.

Orion se pregătește în prezent pentru o manevră critică care va introduce capsula pe o orbită înaltă în jurul Lunii. Capsula va efectua o ardere a unui singur motor și, totul fiind în regulă, va rămâne pe orbita lunară timp de aproximativ o săptămână înainte de a se îmbarca în călătoria de întoarcere pe Pământ. Nava spațială este programată să se scufunde în Oceanul Pacific, în largul coastei californiene, pe 11 decembrie.

Orion a fost ocupată cu captarea de imagini ale Pământului și ale Lunii în diferite faze și la diferite distanțe pentru a testa eficiența camerei sale optice de navigație în diferite condiții de iluminare, ca o modalitate de a ajuta la orientarea navei spațiale în timpul viitoarelor misiuni cu echipaj, potrivit descrierilor imaginilor de pe contul Flickr al NASA.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Artemis 1 este o misiune deschizătoare de drumuri, concepută pentru a testa gradul de pregătire a navei spațiale Orion și a rachetei gigantice Space Launch System (SLS) a NASA pentru viitoarele misiuni din cadrul programului Artemis.

Dacă totul este în regulă, cei doi ar putea trimite astronauți în apropierea Lunii încă din 2024 – pentru prima dată din 1972 – în timpul Artemis 2. Aproximativ un an sau doi mai târziu, Artemis 3 îi va face pe astronauți să aterizeze în apropierea polului sud al Lunii.