Neuralink implantează al doilea cip în creierul unui pacient uman

În ianuarie, Neuralink a realizat primul implant de cip cerebral pe un pacient uman. Acum, compania a implantat un al doilea cip într-un pacient cu leziuni ale măduvei spinării. Scopul pe termen lung al acestui proiect este să ajute persoanele cu Parkinson, demență sau depresie.

Elon Musk, fondatorul Neuralink, a dezvăluit în cadrul unui podcast că al doilea pacient, cu o leziune similară celui dintâi, are 400 de electrozi funcționând în creier.

Neuralink utilizează un implant cu 1024 de electrozi. Musk a declarat că, deși nu dorea să fie prea optimist, rezultatele sunt promițătoare și că implantul funcționează foarte bine.

Musk a precizat că Neuralink intenționează să implanteze încă opt cipuri în studii clinice în acest an. Deși primul pacient a întâmpinat probleme inițiale cu electrozii, compania a îmbunătățit software-ul, ceea ce a crescut precizia și viteza controlului cursorului. Acum, primul pacient poate juca jocuri video, naviga pe internet și controla un cursor cu ajutorul cipului.

Funcționarea a 400 de electrozi în creierul pacientului sugerează potențialul de îmbunătățire a calității vieții pentru persoanele cu afecțiuni neurologice, cum ar fi Parkinson sau depresie.

Exit mobile version