• O grădina zoologică din Marea Britanie luptă pentru a salva zeci de specii pe cale de dispariţie.
  • Soluţia ar fi îngheţarea materialului genetic pentru reproducere în laborator.
  • Cercetătorii sunt optimişti şi speră si inverseze procesul de extincţie.

Grădina Zoologică din Paignton (Marea Britanie) face echipă cu organizaţia ştiinţifică Nature’s Safe pentru a salva zeci de specii pe cale de dispariţie. Cercetătorii au recoltat material genetic de la 82 dintre acestea şi au criogenat mostrele în laboratoarele lor din Shropshire.

Recoltarea s-a bazat exlusiv pe specimene care au murit sau au fost sterilizate.

„Pentru o mulţime de specii, timpul se scurge. Lucrăm neobosit pentru a conserva animalele tot timpul, asta facem. Dar există o mulţime de specii pentru care provocările cu care se confruntă în sălbăticie sunt deosebit de pregnante. Trebuie să încetinim pierderea diversităţii pe planetă şi de aceea am conservat material genetic, ca să putem să le reproducem în laborator, ca mai apoi să le redăm locului de care aparţin cu adevărat: în natură”, a declarat directorul grădinii zoologice, Steve Nash.

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA

Cu aproximativ 40.000 de specii care se confruntă cu dispariţia, cursa contra cronometru pentru salvarea de la exitincţie a început.

Directorul grădinii zoologice din Paignton, Steve Nash, susține că, deși aceste specii sunt pe cale de dispariție, ele pot fi încă salvate și aduse la viață în 10, 20, 30 sau 1.000 de ani.