Specii pe cale de dispariție ar putea fi salvate prin înghețarea materialului genetic și reproducerea în laborator

A baby Sunda pangolin nicknamed 'Sandshrew' is taken out for feeding by Serena Oh, assistant director and head vet of Veterinary Services in Wildlife Reserves Singapore, at the Singapore Zoo on June 30, 2017. Sandshrew was brought to the Wildlife Health and Research Centre on January 16, reportedly found stranded in the Upper Thomson area by a member of the public. Sunda pangolins are listed as critically endangered by the International Union for Conservation of Nature (IUCN).,Image: 339706187, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Grădina Zoologică din Paignton (Marea Britanie) face echipă cu organizaţia ştiinţifică Nature’s Safe pentru a salva zeci de specii pe cale de dispariţie. Cercetătorii au recoltat material genetic de la 82 dintre acestea şi au criogenat mostrele în laboratoarele lor din Shropshire.

Recoltarea s-a bazat exlusiv pe specimene care au murit sau au fost sterilizate.

„Pentru o mulţime de specii, timpul se scurge. Lucrăm neobosit pentru a conserva animalele tot timpul, asta facem. Dar există o mulţime de specii pentru care provocările cu care se confruntă în sălbăticie sunt deosebit de pregnante. Trebuie să încetinim pierderea diversităţii pe planetă şi de aceea am conservat material genetic, ca să putem să le reproducem în laborator, ca mai apoi să le redăm locului de care aparţin cu adevărat: în natură”, a declarat directorul grădinii zoologice, Steve Nash.

Cu aproximativ 40.000 de specii care se confruntă cu dispariţia, cursa contra cronometru pentru salvarea de la exitincţie a început.

Directorul grădinii zoologice din Paignton, Steve Nash, susține că, deși aceste specii sunt pe cale de dispariție, ele pot fi încă salvate și aduse la viață în 10, 20, 30 sau 1.000 de ani.

Exit mobile version