• Oficialii nedumeriți au început să investigheze apariția unei uriașe gropi de 200 de metri adâncime, care s-a deschis în apropierea unei mine de cupru din nordul statului Chile în weekend.
  • Un crater uriaș sfâșie Pământul, iar autoritățile cercetează ce se ascunde dedesubt.
  • Groapa, care are o adâncime de aproximativ 200 de metri este situată la aproximativ 665 de kilometri la nord de capitala țării, Santiago.

Autoritățile speriate au început să investigheze o groapă uriașă care a apărut în mod misterios în apropierea unei mine de cupru.

Specialiștii în geologie din nordul statului Chile au început inspecțiile după ce gaura mare, despre care se crede că are un diametru de aproximativ 25 de metri, s-a format în apropierea exploatării miniere canadiene Lundin Mining din Alcaparrosa în weekend, potrivit mirror.co.uk

Groapa, care are o adâncime de aproximativ 200 de metri este situată la aproximativ 665 de kilometri la nord de capitala țării, Santiago.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

Serviciul Național de Geologie și Minerit a luat cunoștință de existența gropii sâmbătă și de atunci a trimis personal specializat în zonă, potrivit directorului agenției, David Montenegro.

Acesta a declarat într-o declarație: Există o distanță considerabilă, de aproximativ 200 de metri, până la fund. Nu am detectat nici un material acolo jos, dar am observat prezența unei cantități mari de apă.”

O serie de zone din jurul găurii au fost închise acum, inclusiv o secțiune care se întinde de la intrare până la șantierul de lucru al minei Alcaparrosa.

Un purtător de cuvânt al Lundin Mining a declarat luni (1 august) că incidentul nu a afectat lucrătorii sau membrii comunității locale.

O declarație a spus: Cea mai apropiată locuință se află la peste 600 de metri distanță, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru de zona afectată”.

Lundin Mining deține 80% din situl din Alcaparrosa, iar restul aparține companiei japoneze Sumitomo Corporation.

În luna mai, exploratorii din China au declarat că o pădure primitivă aflată pe fundul unei gropi uriașe ar putea conține plante și animale încă neidentificate.

O echipă de expediție din regiunea Guangxi, în sudul țării, a descoperit groapa, care conținea o pădure străveche cu copaci de până la 40 de metri înălțime.

Locul se numără printre cele 30 de doline din comitatul Leye și este cel mai mare, având 306 metri lungime, 150 de metri lățime și 192 de metri adâncime.

Zhang Yuanhai, inginer senior la Institutul de Geologie Karst din cadrul Serviciului Geologic al Chinei, a declarat pentru agenția de presă de stat Xinhua că situl are trei peșteri în pereții săi și o pădure primitivă în partea de jos.