• O navă spațială chineză a aterizat duminică pe partea îndepărtată a Lunii pentru a colecta mostre de sol și roci.
  • Este a doua proiectată pentru a aduce mostre, după Chang’e 5, care a făcut acest lucru de pe partea apropiată în 2020.
  • Programul lunar face parte dintr-o rivalitate tot mai mare cu SUA – încă lider în explorarea spațială – și cu alte țări, inclusiv Japonia și India.

O navă spațială chineză a aterizat duminică pe partea îndepărtată a Lunii pentru a colecta mostre de sol și roci care ar putea oferi informații despre diferențele dintre această regiune mai puțin explorată și partea apropiată.

Modulul de aterizare a aterizat la ora 6:23 a.m., ora Beijingului, într-un crater uriaș cunoscut sub numele de Bazinul Polul Sud-Aitken, a declarat Administrația Națională Spațială Chineză, citată de AP.

Misiunea este a șasea din cadrul programului de explorare a Lunii Chang’e, care poartă numele unei zeițe chineze a Lunii. Este a doua proiectată pentru a aduce mostre, după Chang’e 5, care a făcut acest lucru de pe partea apropiată a Lunii în 2020.

Recomandări

ELEVII ROMÂNI ÎNVAȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM TE AJUTĂ PUBLIC SPEAKING LA JOB?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR
A MURIT ILEANA STANA IONESCU

Programul lunar face parte dintr-o rivalitate tot mai mare cu SUA – încă lider în explorarea spațială – și cu alte țări, inclusiv Japonia și India. China și-a trimis propria stație spațială pe orbită și trimite constant echipaje acolo.

China își propune să trimită o persoană pe Lună înainte de 2030, ceea ce ar face-o a doua țară după Statele Unite care ar face acest lucru. America plănuiește să trimită din nou astronauți pe Lună – pentru prima dată în ultimii 50 de ani – deși NASA a amânat data până în 2026.