• O nouă specie de rechin a fost descoperită în adâncurile oceanului din largul coastelor Australiei de Vest.
  • Rechinul corn cu aspect izbitor” a fost identificat în cadrul unei călătorii – și i-a uimit pe exploratori datorită dimensiunilor și caracteristicilor sale.
  • Cercetătorii de la agenția națională de știință din Australia au identificat specimenul în timpul unui studiu de biodiversitate.

O nouă specie de rechin a fost descoperită în adâncurile oceanului din largul coastelor Australiei de Vest.
Rechinul corn cu aspect izbitor” a fost identificat în cadrul unei călătorii – și i-a uimit pe exploratori datorită dimensiunilor și caracteristicilor sale.

Cercetătorii de la agenția națională de știință din Australia au identificat specimenul în timpul unui studiu de biodiversitate, potrivit Newsweek. Will White, un expert în rechini de la Australian National Fish Collection a agenției, a declarat că este vorba despre un tip de rechin cu coarne, care sunt cunoscuți pentru aripioarele spinoase și pentru aspectul lor distinctiv.

El a spus într-o declarație: La începutul călătoriei am colectat un rechin corn mic și izbitor, cu dungi. Australia are o zonă marină cu adevărat uriașă, care găzduiește unele dintre cele mai diverse forme de viață marină de pe planetă, dar știm încă foarte puțin despre ceea ce trăiește sub valuri. Încă de la primul studiu din această călătorie, am făcut noi descoperiri și am colectat date care vor fi vitale pentru a ajuta la protejarea și conservarea vieții din oceanele noastre.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Noua specie a fost descoperită la o adâncime de aproape 500 de metri, în ciuda faptului că majoritatea rechinilor cu corn se găsesc în ape puțin adânci. Până în prezent, oamenii de știință știu foarte puține lucruri despre comportamentul său. Rechinul nu a fost încă descris și denumit științific.

John Keesing, cercetător-șef în cadrul călătoriei în care a fost efectuat studiul, a adăugat: Descoperirile pe care le facem nu se limitează doar la specii noi. Călătoriile ne oferă ocazia de a afla mai multe despre ecosistemul marin, precum și despre gama de specii, abundența și comportamentul acestora.”