- Steaua T Coronae Borealis este la 3.000 de ani lumină de Pământ, în întinderea emisferei nordice.
- T Coronae Borealis face parte dintr-un sistem de două stele care orbitează una în jurul celeilalte.
- Fenomenul va dura aproximativ o săptămână înainte ca Nova să revină la starea inițială pentru 80 de ani.
Un fenomen istoric se apropie. O stea din constelația Coronae Borealis este pe cale să explodeze, scrie BBC. Acest eveniment rar, care are loc o dată la 80 de ani, ar putea avea loc anul acesta, între mai și septembrie.
Advertisment
T Coronae Borealis face parte dintr-un sistem de două stele care orbitează una în jurul celeilalte. Explozia va fi vizibilă cu ochiul liber timp de câteva zile și cu binoclul timp de o săptămână înainte ca lumina provocată de coliziunea stelelor să înceapă să se estompeze. Ultima explozie înregistrată a stelei a avut loc în 1946.
Steaua T Coronae Borealis este la 3.000 de ani lumină de Pământ, în întinderea emisferei nordice. Prima explozie a avut loc în 1866. A doua a avut loc în 1946. Au existat câteva înregistrări istorice ale unui astfel de eveniment în anii 1200.
Recomandări
Citește și
- Vladimir Putin îl schimbă pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru al Apărării. Andrei Belousov îi ia locul
- Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
- Pregătește China o „invazie” a roboților umanoizi? Un videoclip viral care a „îngrozit” internetul dezvăluie cât de avansați sunt chinezii în A.I. și în tehnologia robotică
Partenerii noștri