- T Coronae Borealis a fost observat prima dată în 1217, apoi în 1866 și 1946.
- TCrB este o novă și explodează la fiecare 75-80 de ani, următoarea dată peste câteva săptămâni.
- Explozia T Coronae Borealis va fi vizibilă o săptămănă, în apropierea constelației Hercules.
În curând, o stea dublă va exploda la 3000 de ani-lumină de noi. Asta înseamnă că nu va prezenta un pericol, dar va fi vizibilă de pe Pământ prin telescop.
Advertisment
T Coronae Borealis are în componență două stele. Una dintre ele atrage și adună toată materia de la cealaltă. Din acest motiv, greutatea și volumul ei cresc tot mai mult, până în momentul în care se produce o fuziune nucleară și explodează. T Coronae Borealis este o stea nova.
Supernovele de obicei explodează o singură dată și se distrug, dar novele pot exploda de mai multe ori în decursul secolelor. T Coronae Borealis a exploda în câteva săptămâni, la aproximativ 75-80 de ani de la explozia precedentă. Prima dată a fost observată în secolul al XIII-lea, mai exact în 1217, apoi încă de câteva ori în cursul secolelor, în 1866 și 1946.
Recomandări
Citește și
- Zelenski îl provoacă pe Trump să prezinte planul prin care vrea să oprească războiul dintre Ucraina şi Rusia: „Vrem să ştim dacă în noiembrie vom avea sprijinul SUA sau vom fi singuri”
- Doar cinci dintre guvernele UE au depus la Comisia Europeană planurile naționale pentru energie și climă
- România caută soluții inovatoare pentru valorificarea gazelor din Marea Neagră. Care ar fi un potențial punct de plecare
Partenerii noștri