• Oamenii de știință de la Universitatea din Texas din Austin și de la Universitatea din Texas M&I au creat un tatuaj electronic pentru a măsura tensiunea arterială, scrie Phys.org.  
  • Designul funcționează fără ajutorul unor dispozitive suplimentare și este mai precis decât alte dispozitive de la încheietură, cum ar fi ceasurile inteligente și brățările.
  • Tatuajul inteligent, care este conceput și pentru a fi plasat pe încheietura mâinii, este realizat din grafen și este echipat cu senzori „invizibili” în miniatură pentru citirea datelor precum și cu electrozi. 

Oamenii de știință de la Universitatea din Texas din Austin și de la Universitatea din Texas M&I au creat un tatuaj electronic pentru a măsura tensiunea arterială, scrie Phys.org.  

Designul funcționează fără ajutorul unor dispozitive suplimentare și este mai precis decât alte dispozitive de la încheietură, cum ar fi ceasurile inteligente și brățările.

Tatuajul inteligent, care este conceput și pentru a fi plasat pe încheietura mâinii, este realizat din grafen și este echipat cu senzori „invizibili” în miniatură pentru citirea datelor precum și cu electrozi. 

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Acestea din urmă trimit impulsuri electrice slabe către piele. Senzorii înregistrează reacția organismului la ei. Acest lucru este strâns legat de saturația sângelui în vasele de sânge și, prin urmare, de tensiunea arterială. Schimbarea culorii indică dacă este mai mare sau mai mică decât în ​​mod normal.

Marele avantaj al acestei dezvoltări este monitorizarea continuă. Permite măsurarea tensiunii arteriale în orice situație, sub stres sever, în timpul somnului, sport.

Un tatuaj electronic poate efectua mii de măsurători la intervale scurte de timp pe mai multe zile și poate oferi o imagine detaliată a tensiunii arteriale a unei persoane. Acesta este un avantaj imens în comparație cu tonometrele clasice cu o manșetă care citește doar în momentul utilizării.

Fără îndoială, vor exista oameni care vor să-și facă un astfel de tatuaj, deoarece bolile cardiovasculare sunt una dintre principalele cauze de deces. Până acum, însă, nu a fost anunțat când va fi lansată dezvoltarea în producție de masă.