• Oamenii de știință au dezvoltat o injecție cu hormoni care poate trezi din beție persoanele aflate în stare de ebrietate.
  • Cercetătorii au realizat că factorul de creștere a fibroblastelor 21 (FGF21) – produs în ficatul oamenilor și al animalelor – reduce la jumătate timpul necesar șoarecilor pentru a se recupera după ce au băut, descompunându-l mai repede.
  • Injecția a redus cu 1,5 ore timpul necesar atât la șoarecii masculi, cât și la cei femele, pentru a-și recăpăta reflexul de redresare.

Oamenii de știință au dezvoltat o injecție cu hormoni care poate trezi din beție persoanele aflate în stare de ebrietate. Cercetătorii de la University of Texas Southwestern au realizat că factorul de creștere a fibroblastelor 21 (FGF21) – produs în ficatul oamenilor și al animalelor – reduce la jumătate timpul necesar șoarecilor pentru a se recupera după ce au băut, descompunându-l mai repede.

Cercetătorii au administrat șoarecilor o doză de etanol, care i-a făcut să-și piardă „reflexul de redresare” – capacitatea organismului de a se redresa atunci când alcoolul îl dezechilibrează. Într-un experiment separat, cercetătorii au administrat șoarecilor obișnuiți o doză de etanol urmată de o injecție de FGF21 o oră mai târziu, când aceștia erau inconștienți.

Care sunt rezultatele? Injecția a redus cu 1,5 ore timpul necesar atât la șoarecii masculi, cât și la cei femele, pentru a-și recăpăta reflexul de redresare – o scădere de 50% în comparație cu șoarecii din grupul de control.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Co-autorul principal al studiului, Steven Kliewer, a declarat: „Prin creșterea și mai mare a concentrațiilor de FGF21 prin injectare, putem accelera în mod dramatic recuperarea după intoxicație. FGF21 face acest lucru prin activarea unei părți foarte specifice a creierului care controlează vigilența”.