• Oamenii de știință britanici colaborează cu firma olandeză Spaceborn United la inseminarea artificială într-un biosatelit orbital.
  • Primul zbor de testare urmează să decoleze deasupra Canadei peste trei luni.
  • Inițial, se vor folosi probe de spermatozoizi și ovule de la șoareci sau șobolani.

Cercetătorii plănuiesc să creeze „bebeluși spațiali” cu ajutorul unui tratament de fertilizare in vitro pe orbită. Aceștia susțin că acest demers ar putea deschide calea pentru ca oamenii să înființeze colonii în afara planetei, iar oamenii de știință britanici lucrează cu firma olandeză Spaceborn United la inseminarea artificială într-un biosatelit pe orbită.

Primul zbor de testare urmează să decoleze deasupra Canadei peste trei luni. Dr. Egbert Edelbroek, de la Spaceborn, a declarat: „Scopul este ca oamenii să poată, în cele din urmă, să se poată reproduce în afara planetei într-un mod natural. Dar pentru a realiza acest lucru în cel mai etic și optim din punct de vedere medical, trebuie să studiem acest lucru cu ajutorul tehnologiilor de reproducere asistată.”

Inițial, se vor folosi probe de spermatozoizi și ovule de la șoareci sau șobolani. Întreprinderea este susținută de Asgardia, o națiune spațială creată în 2016 pentru a stabili prima colonie umană din afara Pământului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Lembit Opik, președintele Parlamentului Asgardia, a declarat „Trebuie să identificăm soluții sustenabile din punct de vedere moral și biologic pentru nașterile în spațiu, altfel nu vom ajunge niciodată pe planete sau în sisteme stelare”.

În 2019, Dr. Edelbroek a declarat că primul copil ar putea fi născut în spațiu în următorii 12 ani. Vorbind la primul Congres Spațial și Științific al Națiunii Spațiale Asgardia din Darmstadt, Germania, Dr. Edelbroek a spus că el crede că acest lucru se va întâmpla până în 2031.

„Acest lucru este posibil, deocamdată, doar pe orbita inferioară a Pământului (LEO) și este posibil doar datorită unei proceduri de selecție foarte minuțioase”, a spus el.

La congres au fost prezentate unele dintre cerințele pentru participantele care așteaptă un copil și pentru personalul medical. Acestea ar include experiența a două nașteri anterioare fără probleme și o rezistență naturală ridicată la radiații. Dr. Edelbroek a declarat: „Puteți induce procesul de travaliu așa cum se face zilnic în clinicile de FIV. Planificarea este, bineînțeles, o problemă – este greu să planifici un proces natural ca acesta dacă există ceva în neregulă cu vremea , sau o întârziere cu lansarea. Nu am putea niciodată să lucrăm cu o singură femeie însărcinată. Am avea poate 30 de participante și ele ar putea ieși în orice moment. Dar experții cu care lucrăm, cred, și eu cred, că acest lucru este posibil la un nivel de risc mai mic decât o naștere medie de tip occidental pe Pământ. Aceasta ar fi singura modalitate de a face acest lucru posibil”.