• Rechinii însetați de sânge se ospătează cu propria familie.
  • Se crede că rechinii de uscat nu sunt periculoși pentru oameni.
  • În mod normal, vânează doar în zori și la apus, ca o formă de protecție pentru el însuși.

Oamenii de știință anunță că au fost văzuți rechini pe uscat. De asemenea, au apărut înregistrări video cu rechinul Epaulette – cunoscut și sub numele de Hemiscyllium Ocellatum – care se târăște pe o plajă ca un leu de mare.

Potrivit expertului Forrest Galante, această rasă specifică de rechin poate merge pe uscat, dar este foarte rar văzută făcând acest lucru. Rechinii însetați de sânge văd roșu și se ospătează cu propria familie, din cauza hormonilorc.

Cel mai recent a fost găsit în Papua Noua Guinee în luna mai. Galante, ecologist și biolog, a declarat: Nu este un animal de mare. Este pentru prima dată în istorie când una dintre speciile de epaulete din Papua a fost văzută târâindu-se. Acest lucru este atât de incredibil. Odată ce au terminat, sunt prinse în capcană. Ceea ce au învățat să facă e să se cațere în recif și să se arunce în următoarea baltă, spune Galante.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Din fericire, se crede că rechinii de uscat nu sunt periculoși pentru oameni – așa că oamenii nu trebuie să fugă atunci când văd unul pe plajă. Rechinul se hrănește doar cu viermi, pești osoși și crustacee, 90% din dieta sa constând de fapt doar din crabi.

În mod normal, vânează doar în zori și la apus, ca o formă de protecție pentru el însuși, și este capabil, să aspire în gură prada de orice dimensiune, extinzându-și cavitatea bucală musculoasă până la dimensiunea de care are nevoie.

Nu sunt tocmai bestii marine înfricoșătoare precum Marele Rechin Alb deoarece cresc doar până la aproximativ 25 de centimetri în lungime, la vârsta de aproximativ șapte ani. Se știe că au fost cunoscuți ca mușcă din oameni dacă au fost luați în brațe fără să vrea – ceea ce pare destul de rezonabil, ca să fiu sincer.