• Săptămâna trecută, Marea Britanie s-a confruntat cu temperaturi ridicate care au urcat peste 40 de grade Celsius.
  • Pe măsură ce temperaturile au crescut, infrastructura țării a cedat.
  • Șinele de cale ferată s-au deformat și pista unui aeroport s-a topit.

Recentul val de căldură din Marea Britanie a fost un Great British Bake Off pe care nimeni nu și l-a dorit – și a fost făcut de cel puțin 10 ori mai probabil din cauza schimbărilor climatice cauzate de om, arată o nouă analiză.

World Weather Attribution, care a efectuat analiza, a declarat, de asemenea, că rezultatele sale sunt probabil subestimate, avertizând că instrumentele de care dispun oamenii de știință au limitări și creează un unghi mort în ceea ce privește rolul pe care oamenii îl joacă în valurile de căldură. Valurile de căldură sunt din ce în ce mai frecvente și mai lungi la nivel global, iar oamenii de știință spun că schimbările climatice provocate de om au o influență asupra tuturor acestora.

Pentru a determina influența umană asupra căldurii extreme, oamenii de știință folosesc o combinație de observații și modele climatice sau simulări. Deși modelele sunt adesea conservatoare în concluziile lor, căldura extremă observată în Europa de Vest a crescut mult mai mult decât au estimat modelele.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

În timp ce modelele estimează că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut temperaturile în acest val de căldură cu 2˚C, înregistrările meteorologice istorice indică faptul că valul de căldură ar fi fost cu 4˚C mai rece într-o lume care nu ar fi fost încălzită de activitățile umane, a declarat WWA într-un comunicat de presă.

Acest lucru sugerează că modelele subestimează impactul real al schimbărilor climatice provocate de om asupra temperaturilor ridicate din Marea Britanie și din alte părți ale Europei de Vest. De asemenea, înseamnă că rezultatele analizei sunt conservatoare și că schimbările climatice au crescut probabil frecvența evenimentului cu mai mult decât factorul de 10 estimat de studiu.

Săptămâna trecută, Marea Britanie s-a confruntat cu temperaturi ridicate care au urcat peste 40 de grade Celsius (104,5 grade Fahrenheit) pentru prima dată în istorie, pe 19 iulie, atingând 40,3C în satul englez Coningsby. Guvernul britanic a emis prima avertizare de căldură extremă de nivel roșu din istorie pentru mai multe zone din Anglia, inclusiv pentru capitala Londra.

Pe măsură ce temperaturile au crescut, infrastructura țării a cedat. Șinele de cale ferată s-au deformat, pista unui aeroport s-a topit, iar pompierii londonezi au declarat un incident major în urma izbucnirii mai multor incendii, în ceea ce au declarat că au fost cele mai aglomerate zile de după cel de-al Doilea Război Mondial.