• NASA a dezvăluit că la începutul lunii aprilie, Marte, Venus și Saturn au fost toate vizibile la primele ore ale dimineții. Acum, celor trei planete li se alătură Jupiter, iar cele patru pot fi văzute în linie dreaptă pentru tot restul lunii aprilie.
  • Potrivit NASA, o conjuncție este un eveniment ceresc în care două planete, o planetă și Luna sau o planetă și o stea apar aproape una de cealaltă pe cerul nocturn al Pământului. Acestea nu au niciun fel de semnificație astronomică profundă, dar sunt o încântare vizuală.
  • Din cauza strălucirii ambelor planete, observatorii le vor vedea cum se vor contopi într-o strălucire strălucitoare și spectaculoasă. Acest eveniment ceresc va fi la fel ca cel din 2020, când alinierea lui Jupiter și Saturn a fost vizibilă și cu ochiul liber.

Dacă ești pasionat de spațiu și își place să explorezi cerul, dar nu ai instrumentele științifice potrivite, ei bine, ai noroc, deoarece acest eveniment cosmic rar va fi vizibil pentru tine, indiferent dacă ai sau nu un telescop.

Cerul va prezenta un fenomen rar în care patru planete din sistemul nostru solar, Marte, Venus, Jupiter și Saturn, se vor alinia una lângă cealaltă, formând un cvartet planetar, scrie Financial Express.

Această aliniere sau conjuncție planetară va fi vizibilă cu ochiul liber înainte de răsăritul soarelui. Desigur, o pereche de binocluri simple vor oferi o imagine mai clară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

NASA a dezvăluit că la începutul lunii aprilie, Marte, Venus și Saturn au fost toate vizibile la primele ore ale dimineții. Acum, celor trei planete li se alătură Jupiter, iar cele patru pot fi văzute în linie dreaptă pentru tot restul lunii aprilie.

NASA mai spune că, în sistemul nostru solar, astfel de conjucții se produc frecvent între planete deoarece acestea orbitează în jurul Soarelui aproximativ în același plan – planul ecliptic – și, astfel, trasează traiectorii similare pe cerul nostru.

Potrivit site-ului agenției spațiale, orbita lui Venus este mai apropiată de Soare decât cea a Pământului, iar orbita lui Jupiter este mult mai îndepărtată, astfel încât apropierea sau alinierea este de fapt doar o iluzie. NASA a precizat că această conjuncție va continua și în dimineața zilei de 1 mai, dar pozițiile planetelor, Jupiter și Venus, vor fi inversate.

Din cauza strălucirii ambelor planete, observatorii le vor vedea cum se vor contopi într-o strălucire strălucitoare și spectaculoasă. Acest eveniment ceresc va fi la fel ca cel din 2020, când alinierea lui Jupiter și Saturn a fost vizibilă și cu ochiul liber.