• Persoanele supraponderale ar trebui să consume alcool în cantități moderate, deoarece un studiu a arătat că acesta le poate agrava starea de sănătate.
  • Persoanele care au peste greutatea normală nu ar trebui să bea mai mult de 7 L pe săptămână.
  • Studiul a folosit date prelevate de la aproximativ 400.000 de adulți a căror vârstă a fost cuprinsă între 40 și 69 de ani.

Persoanale care sunt supraponderale pot reduce riscul de a face cancer, dacă limitează cantitatea de alcool pe care o consumă.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele supraponderale ar trebui să consume alcool în cantități moderate, deoarece un studiu a arătat că acesta le poate agrava starea de sănătate, conform The Telegraph.

Așadar, potrivit sfaturilor actuale, persoanele care au peste greutatea normală nu ar trebui să bea mai mult de 7 L pe săptămână, echivalentul a aproximativ șase halbe de bere.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu toate acestea, oamenii de știință au declarat că rezultatele unui studiu, ce a fost efectuat pe 400.000 de adulți din Marea Britanie, ar trebui să atragă atenția asupra faptului că doi din trei adulți supraponderali sau obezi trebuie să renunțe la consumul în exces de alcool.

Nivelul de obezitate al oamenilor poate agrava problemele create de alcool

„Orientările privind consumul de alcool ar trebui să ia în considerare și nivelul de obezitate al oamenilor. Persoanele cu obezitate, în special cele cu exces de grăsime corporală, trebuie să fie mai conștiente de riscurile din jurul consumului de alcool”, a spus Dr. Elif Inan-Eroglu.

Studiul a fost prezentat la Congresul european privind obezitatea de la Maastricht și, în urma rezultatelor, s-a constatat faptul că excesul de greutate favorizează îmbolnăvirea de cancer.

Cu toate acestea, deși recomandările au fost respectate, persoanele care suferă de supraponderalitate sau de obezitate au avut de trei ori mai multe șanse să dezvolte diferite tipuri de cancere decât băutorii cu o greutate corporală mai mică.

Studiul a folosit date prelevate de la aproximativ 400.000 de adulți a căror vârstă a fost cuprinsă între 40 și 69 de ani. Aceștia provin din UK Biobank și s-a analizat numărul celor care au dezvoltat cancer în decursul unei perioade de 12 ani.