• Imaginile de 5 m pe 2 m au fost create de artistul Anthony Garratt pentru a evidenția schimbările climatice și explorarea arctică.
  • Picturile urmează să rămână pe Dart timp de două luni, înainte de a se muta la Exeter și în estuarul Teign în luna august.
  • Atingerea picturilor pe linia de plutire a fost o provocare atât inginerească, cât și artistică.

Navigatorii au parte de o priveliște surprinzătoare pe râul Dart din Devon, unde au fost ancorate trei tablouri mari de iceberguri. Imaginile de 5 m pe 2 m au fost create de artistul Anthony Garratt pentru a evidenția schimbările climatice și explorarea arctică, scrie BBC.

„Sunt scoase din context și sensibilizează”, a spus el. Piesele, numite The Melt, plutesc pe râul Dart, chiar în apropierea orașului Dartmouth, la Parsons Mud, lângă Dittisham, și lângă Stoke Gabriel.

Garratt a declarat că The Melt a fost inspirat de Ella Hibbert, care încearcă să facă înconjurul Arcticii fără oprire și singură, și de exploratorul arctic Jim McNeill. „The Melt este un fel de tribut vizual adus icebergurilor și explorărilor moderne ale Arcticii”, a spus acesta.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

„Nu sunt pictate într-un mod delicat, ci într-un mod destul de dominator, care întrerupe o călătorie de-a lungul acestor râuri temperate și încearcă doar să creeze o empatie pentru medii pe care s-ar putea să nu le vedem niciodată”. Reversul panourilor înfățișează picturi de iceberguri din anii 1800.

Atingerea picturilor pe linia de plutire a fost o provocare atât inginerească, cât și artistică, a spus el. „Mulți, mulți oameni au ajutat de-a lungul timpului, așa că le mulțumesc conducătorilor de macara și tuturor celorlalți, inclusiv șantierului naval Creekside.”

Picturile urmează să rămână pe Dart timp de două luni, înainte de a se muta la Exeter și în estuarul Teign în luna august.

Citește și