• Pământul este pe cale să marcheze o cifră de populație uluitoare, deoarece lumea va depăși 8 miliarde de oameni.
  • O astfel de cifră de referință ar putea fi însă atinsă mult mai devreme decât se așteaptă, previziunile Diviziei de Populație a ONU indicând 10 miliarde pentru anul 2080.
  • Planeta Pământ va atinge săptămâna viitoare o etapă demografică monumentală.

Pământul este pe cale să marcheze o cifră de populație uluitoare, deoarece lumea va depăși 8 miliarde de locuitori. O astfel de cifră de referință ar putea fi însă atinsă mult mai devreme decât se așteaptă, previziunile Diviziei de Populație a ONU indicând 10 miliarde pentru anul 2080.

Marcând o apropiere din ce în ce mai mare de această cifră monumentală, se pare că un număr impresionant de 8 miliarde de oameni ar putea fi pe planetă până la mijlocul acestei luni. Planeta Pământ va atinge săptămâna viitoare o etapă demografică monumentală, dar experții au avertizat că în următoarele câteva decenii se vor înregistra cu siguranță noi creșteri ale populației.

Experții care prevăd că populația va atinge 8 miliarde de locuitori până la 15 noiembrie au afirmat deja că ar putea exista o creștere uluitoare de 1,5 miliarde de locuitori în doar trei decenii de acum încolo. Aceiași experți au concluzionat că va exista, de asemenea, o creștere a speranței de viață a celor de pe Pământ, cu o speranță medie de viață de 77,2 ani până în anul 2050.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

La numai trei decenii de la această dată, lumea va asista la o altă schimbare monumentală în ceea ce privește numărul populației, cu 10 miliarde de oameni care vor lua cu asalt planeta. Marea Britanie, în special, a înregistrat o creștere a populației de 4,8 milioane de locuitori în ultimul deceniu, se arată într-un raport al echipei World Population Prospects.

Aceștia au avertizat însă că ritmul de creștere” al populației este, în general, „în scădere”. În ciuda acestei încetiniri a creșterii populației, se pare că lumea este pe cale de a se alege cu 10 miliarde de locuitori până în secolul următor.

În raport se fac proiecții pentru anii de referință ai populației, cu o cifră uriașă de 9,7 miliarde de locuitori prognozată până în 2050 și 10,4 miliarde până la începutul noului mileniu. Dar scăderea mortalității” a făcut ca numărul populației să mai crească puțin, în timp ce „creșterea populației continuă atât timp cât fertilitatea rămâne la niveluri ridicate”.