Populația Pământului va crește la 8 miliarde de locuitori la sfârșitul acestei luni

zile pe pamant

zile pe pamant

Pământul este pe cale să marcheze o cifră de populație uluitoare, deoarece lumea va depăși 8 miliarde de locuitori. O astfel de cifră de referință ar putea fi însă atinsă mult mai devreme decât se așteaptă, previziunile Diviziei de Populație a ONU indicând 10 miliarde pentru anul 2080.

Marcând o apropiere din ce în ce mai mare de această cifră monumentală, se pare că un număr impresionant de 8 miliarde de oameni ar putea fi pe planetă până la mijlocul acestei luni. Planeta Pământ va atinge săptămâna viitoare o etapă demografică monumentală, dar experții au avertizat că în următoarele câteva decenii se vor înregistra cu siguranță noi creșteri ale populației.

Experții care prevăd că populația va atinge 8 miliarde de locuitori până la 15 noiembrie au afirmat deja că ar putea exista o creștere uluitoare de 1,5 miliarde de locuitori în doar trei decenii de acum încolo. Aceiași experți au concluzionat că va exista, de asemenea, o creștere a speranței de viață a celor de pe Pământ, cu o speranță medie de viață de 77,2 ani până în anul 2050.

La numai trei decenii de la această dată, lumea va asista la o altă schimbare monumentală în ceea ce privește numărul populației, cu 10 miliarde de oameni care vor lua cu asalt planeta. Marea Britanie, în special, a înregistrat o creștere a populației de 4,8 milioane de locuitori în ultimul deceniu, se arată într-un raport al echipei World Population Prospects.

Aceștia au avertizat însă că ritmul de creștere” al populației este, în general, „în scădere”. În ciuda acestei încetiniri a creșterii populației, se pare că lumea este pe cale de a se alege cu 10 miliarde de locuitori până în secolul următor.

În raport se fac proiecții pentru anii de referință ai populației, cu o cifră uriașă de 9,7 miliarde de locuitori prognozată până în 2050 și 10,4 miliarde până la începutul noului mileniu. Dar scăderea mortalității” a făcut ca numărul populației să mai crească puțin, în timp ce „creșterea populației continuă atât timp cât fertilitatea rămâne la niveluri ridicate”.

Exit mobile version