• José María Bermúdez de Castro este co-director al săpăturilor și cercetărilor din siturile de la Atapuerca, a făcut o predicție cu privire la direcția în care se îndreaptă specia noastră.
  • Expertul în paleoantropologie a indicat clar că specia umană se îndreaptă spre dispariție.
  • Deteriorăm planeta și vedem consecințele în schimbările climatice”, spune el.

José María Bermúdez de Castro este co-director al săpăturilor și cercetărilor din siturile de la Atapuerca, un expert în trecutul și viitorul oamenilor, a făcut o predicție foarte puternică cu privire la direcția în care se îndreaptă specia noastră.

El a făcut acest lucru într-un interviu acordat publicației La Voz de Galicia, în care expertul în paleoantropologie a indicat clar că specia umană se îndreaptă spre dispariție, mai ales dacă nu se ține cont de avertismentele date de fenomenul schimbărilor climatice.

Schimbările climatice vor duce la un colaps”

Bermúdez de Castro începe prin a explica faptul că ființele umane au evoluat lent de-a lungul a mii de ani, dar în ultimul secol dezvoltarea lor s-a accelerat, producând o schimbare a mediului înconjurător, ostilă speciei însăși: Aceasta este o problemă”, a spus el în declarațiile acordate presei amintite mai sus.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

În acest fel, în fața mediului ostil influențat direct de om, expertul ne asigură că, ca specie, ne vom sfârși, deși lasă ușa deschisă la posibilitatea apariției unei alte specii: Normal este ca speciile să se bifurce și să dea naștere la două specii diferite”.

Având în vedere această predicție, trebuie ținut cont de faptul că specia noastră este o specie care există doar de puțin timp, aproximativ 300.000 de ani, în timp ce durata medie de viață a oricărei specii terestre este de un milion de ani. Acest lucru ne-ar putea face să credem că mai avem mult timp pentru a ne dezvolta ca specie, dar adevărul este că există o problemă: situația negativă a mediului.

Deteriorăm planeta și vedem consecințele în schimbările climatice”, spune el, ceva care va fi dăunător pentru propria noastră specie. De fapt, Bermúdez concluzionează folosind un cuvânt care, pentru el, definește foarte bine ceea ce s-ar putea întâmpla cu specia, practic, un colaps”. Acele 8 miliarde de oameni care suntem noi pot fi reduse drastic. Aceasta este o prăbușire.