Primul om care a primit cipul Neuralink a dat un nume biblic implantului. Acesta spune că dispozitivul îl ajută să citească Biblia și să învețe limbi străine

Primul pacient care a primit cipul de la Neuralink spune că i-a dat un nume implantului său cerebral, la șapte luni după ce a fost operat, scrie Business Insider.

Noland Arbaugh, care este tetraplegic, a declarat miercuri că a numit dispozitivul „Eve” și lucrează cu acesta pentru a-și îmbunătăți viața în diferite moduri.

Arbaugh a scris într-o postare pe X că petrece aproximativ patru ore pe zi în sesiuni cu personalul de la Neuralink, de luni până vineri, testând implantul. În timpul liber, folosește dispozitivul pentru a citi, a studia Biblia și a învăța limbi străine.

În prezent, învăț franceză și japoneză timp de aproximativ trei ore pe zi, folosind câteva resurse diferite”, a spus el.

„De asemenea, am decis să reînvăț matematica de la zero, în speranța că mă voi întoarce la școală într-o zi”, a adăugat Arbaugh.

Arbaugh, care a fost paralizat în 2016 de la umeri în jos într-un accident de scufundare pe care l-a numit anterior „un accident ciudat”, a primit implantul cerebral Neuralink în ianuarie.

Cipul captează activitatea creierului și o trimite la un computer prin Bluetooth, permițând utilizatorului să controleze mișcarea unui cursor de computer și să navigheze pe web, să joace jocuri video și să creeze modele 3D — de exemplu — vizualizând aceste lucruri în acțiune.

Intervenția chirurgicală a fost inițial un succes, dar în săptămânile următoare, dispozitivul a început să funcționeze defectuos după ce mai multe dintre cele 64 de fire ale sale – fiecare mai subțire decât un fir de păr uman – au început să se desprindă de țesutul cerebral.

Arbaugh a declarat anterior pentru Business Insider că pierderea funcționalității a avut un impact emoțional asupra lui. Cu toate acestea, Neuralink a scris într-o postare pe blog în mai că a reușit să rezolve problema, iar Arbaugh spune că implantul său funcționează acum conform intențiilor companiei.

Neuralink are planuri ambițioase pentru cipul său cerebral. Recent, compania a anunțat că a implantat cu succes un al doilea pacient.

Musk a spus că Neuralink își propune să implanteze cipul în mii, poate milioane de pacienți în următorul deceniu și că acesta ar putea fi folosit în cele din urmă pentru a controla membrele protetice.

CEO-ul Tesla a descris implantul Neuralink ca fiind „crucial”, dacă umanitatea dorește să concureze cu Inteligența Artificială superinteligentă, pe care încearcă să o dezvolte la startup-ul său xAI.

Acum că funcționalitatea dispozitivului a fost complet restabilită, Arbaugh a spus că este dornic să se întoarcă la studii și fie să-și ia diploma, fie să înceapă să studieze neuroștiința, deoarece „în acest moment s-ar putea să aibă anumite perspective asupra domeniului”.

Rezidentul din Arizona are, de asemenea, ambiția de a publica scrieri creative, de a începe o organizație de caritate și de a construi o casă pentru părinții săi într-o bună zi.

„În cele din urmă, mă distrez de minune și viața mea s-a îmbunătățit atât de mult într-un timp atât de scurt. E greu să pun în cuvinte”, a spus Arbaugh, încheind postarea de pe X cu „Noland & Eve, Part 1”.

Neuralink nu a răspuns la solicitarea de comentarii din partea Business Insider.

Exit mobile version