• Dovezi ale sângerosului asediu de patru luni al celui de-al Doilea Templu, așa cum a prezis Iisus, au fost descoperite la Ierusalim, după ce o instituție de antichități a găsit pietre folosite pentru a dărâma zidurile Ierusalimului.
  • Iisus a prorocit distrugerea templului în Evangheliile lui Marcu și Luca, iar noile descoperiri arată „luptele extrem de dure” care au dus la distrugerea celui de-al doilea templu.
  • Potrivit Scripturii, Iisus a vizitat cel de-al doilea templu din Ierusalim și a spus: „Nici o piatră de aici nu va fi lăsată pe alta, fiecare va fi dărâmată”.

Au fost scoase la iveală dovezi ale unui asediu sângeros efectuat de romani care a distrus un templu din Ierusalim, așa cum a prezis Iisus în Biblie.

Potrivit Scripturii, Iisus a vizitat cel de-al doilea templu din Ierusalim și a spus: „Nici o piatră de aici nu va fi lăsată pe alta, fiecare va fi dărâmată”.

La doar câteva decenii după moartea sa, profeția s-a împlinit aparent, fiind găsite dovezi care sugerează că viitorul împărat roman Titus a distrus templul în timpul zdrobirii unei rebeliuni evreiești în anul 70 d.Hr.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Experții au găsit dovezi ale asediului, descoperind pietre folosite pentru a dărâma zidurile Ierusalimului înainte ca romanii să distrugă templul într-un sângeros „asediu de patru luni”.

Kfir Arbiv de la Autoritatea israeliană pentru antichități a declarat: „Templul a fost distrus după un asediu de patru luni. Romanii aveau o armată masivă bine antrenată, echipată cu cele mai bune inovații militare ale vremii lor. Era o mașină de război nemiloasă.

„Cu ajutorul computerului, am localizat toate balistele exact acolo unde au fost găsite. Am ținut cont de topografia locală și de amplasarea zidurilor de fortificație ale orașului din perioada celui de-al Doilea Templu.

„Și am făcut calcule balistice, inclusiv unghiul de lansare și distanța de aruncare a pietrelor.”

Experții au descoperit, de asemenea, unde se afla artileria romană și locul exact al breșelor de apărare ale orașului.

Iisus a prorocit distrugerea templului în Evangheliile lui Marcu și Luca, iar noile descoperiri arată „luptele extrem de dure” care au dus la distrugerea celui de-al doilea templu.

Eli Eskosido, directorul IAA, a declarat: „Dovezile fizice ale resurselor uriașe folosite de armata romană în Ierusalim reflectă bătăliile extrem de dure care au dus în cele din urmă la distrugerea celui de-al doilea Templu.

„În ciuda conflictelor interne și a șanselor imposibile, un mic grup de apărători evrei i-a ținut piept romanilor timp de câteva luni, până la distrugerea tragică a orașului.

Folosirea unor metode de cercetare actuale dezvăluie din ce în ce mai mult din istoria fascinantă a Ierusalimului.