• Psihologii și sociologii susțin că vârsta de treizeci de ani este o etapă importantă în care o persoană își ia în sfârșit rămas bun de la adolescență și devine matur și adult.
  • În acest moment, hormonii nu mai fac furori, adolescentul de ieri a avut timp să încerce mai multe profesii și are idee ce este o relație serioasă.
  • De obicei, la această vârstă sunt rezumate primele rezultate, dar experții sunt de parere că principalul indicator al maturizării stă în șase domenii cheie ale vieții: sănătate, bunăstare, carieră, prietenii, hobby-uri și dragoste.

Psihologii și sociologii susțin că vârsta de treizeci de ani este o etapă importantă în care o persoană își ia în sfârșit rămas bun de la adolescență și devine matur și adult.

O fată care nu este predispusă la infantilism poate fi asigurată de obicei până la vârsta de treizeci de ani, chiar dacă veniturile nu sunt tocmai satisfăcătoare, dar sunt constante și stabile. De asemenea, înțelege dacă vrea să aibă o familie și copii, dacă poate avea grijă de ea însăși și dacă are un cerc de comunicare și interese care o mulțumesc.

Adesea, însă, iluziile interferează cu maturitatea psihologică și pot fi extrem de dăunătoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Iată care sunt cele mai periculoase iluzii pentru femei:

Va apărea „Prințul pe un cal alb” și totul va fi bine

Chiar și femeile mai în vârstă trăiesc adesea ani de zile așteptând să vină un bărbat în viața lor care să le aducă fericire, încredere și stabilitate. Multe visează să fie un „sprijin”, imaginându-și că astfel nu vor fi nevoite să rezolve probleme financiare și casnice, să se distreze și să găsească bucurie în viața de zi cu zi.

O astfel de poziție amenință să abandoneze autodezvoltarea, iar infantilismul este principalul inamic al succesului.

Lasă pe altcineva să decidă

De obicei, o astfel de fată se așteaptă să i se spună cum să procedeze, când să meargă la medic, unde să plece în vacanțe. Ea crede că prietenii, părinții, soțul și șeful ei știu cel mai bine să trăiască. Dar cu o astfel de atitudine, riscă să-și piardă identitatea. Există riscul ca ea să întalnească un moment al vieții care să nu-i placă deloc și să dea vina pe altcineva pentru asta.

O voi face mai târziu

Când ești tânăr, aproape nimeni nu își dă seama cât de repede trec anii. Ti se pare că toată viața este în fața ta și ai că timp suficient pentru toate. Iar dacă nu îți place ceva, poți amâna pentru „mai târziu”. Dar acest timp magic s-ar putea să nu vină niciodată.

Este prea târziu pentru

Opusul condamnării anterioare. Această iluzie împiedică și restricționează mișcarea înainte. Depășirea fricii face mult mai ușor să încerci lucruri noi. Chiar dacă, conform stereotipului, acest lucru nu este deloc potrivit la vârsta adultă.

Trebuie să fiu mai bun

Acest tipar de comportament are rădăcini foarte adânci: părinții sugerează adesea copiilor lor că ar trebui să le fie de ajutor, să-și împartă jucăriile, chiar și atunci când nu vor, să îmbrățișeze cu plăcere o mătușa pe care nu o place, etc.

La vârsta adultă, teama de condamnare se transformă în a spune nu. Prezența acestei iluzii duce la vulnerabilitate, dependență de opinia celorlalți și perfecționism accentuat. Această persoană își consumă în mod constant energia pentru a face pe cineva fericit și este dezamăgită când acest lucru nu se întâmplă. Respectul de sine te poate ajuta să-ți recapeți controlul asupra vieții și emoțiilor tale.