• O nouă fotografie uimitoare arată momentul în care o rachetă SpaceX a decolat în spațiu cu o Lună uriașă pe fundal.
  • Spectacolul impresionant a avut loc în momentul în care compania lui Elon Musk a lansat racheta Falcon 9 pentru a 14-a oară de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral.
  • Nava a fost trimisă în cadrul unei misiuni de propulsie a doi sateliți de comunicații din atmosferă pe orbita Pământului.

O nouă fotografie uimitoare arată momentul în care o rachetă SpaceX a decolat în spațiu cu o Lună uriașă pe fundal. Spectacolul impresionant a avut loc în momentul în care compania lui Elon Musk a lansat racheta Falcon 9 pentru a 14-a oară de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral, sâmbătă, la ora 19.05.

Îndreptându-se spre est, deasupra Oceanului Atlantic, nava a fost trimisă în cadrul unei misiuni de propulsie a doi sateliți de comunicații din atmosferă pe orbita Pământului. Racheta a fost preluată de nava-barjă cu drone A Shortfall of Gravitas” a SpaceX la aproximativ nouă minute după decolare, după ce a aterizat în Oceanul Atlantic, unde va fi remorcată înapoi la Port Canaveral pentru a fi recondiționată și reutilizată pentru misiuni viitoare.

Dar lansarea a creat cel mai impresionant spectacol al nopții, având loc în timp ce o lună plină masivă de culoare aurie, ce se profila pe cerul de seară al Floridei, creând un fundal fantastic.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Într-o fotografie făcută sâmbătă, racheta poate fi văzută înălțându-se pe cer cu o dâră de fum sub ea, chiar în fața unuia dintre craterele Lunii. SpaceX spera să lanseze sateliții ca parte a misiunii Intelsat G-33/G-34 cu două zile mai devreme, dar a fost nevoită să amâne în mod dramatic lansarea atunci când Falcon 9 a inițiat o eroare automată cu doar 30 de secunde înainte de decolare.

Răspunzând pe Twitter la o înregistrare video a misiunii anulate, miliardarul tehnologic Elon Musk a scris: O mică scurgere de heliu, dar nu ne asumăm nici un risc cu sateliții clienților. Ne oprim pentru a investiga”. Luna plină din octombrie este cunoscută sub numele de Luna Vânătorului și vine după Luna Recoltei din septembrie.

Luna Vânătorului din acest an a atins apogeul duminică, 9 octombrie, potrivit NASA, și va continua să apară până marți dimineață. Potrivit Oxford English Dictionary, cea mai veche utilizare a termenului Hunter’s Moon poate fi urmărită până în 1710.

Se crede că Luna din octombrie a primit acest nume deoarece, în mod tradițional, acesta este momentul în care triburile începeau să vâneze pentru a se pregăti pentru lungul sezon de iarnă care urma.