• Cercetătorii de la Harvard lucrează la fabricarea unei inimi artificiale pentru om.
  • Bioinginerii au reprodus structurile unice care alcătuiesc inima.
  • Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din SUA. Motiv pentru care această descoperire ar putea să salveze vieți în viitorul apropiat.

Viitorul medicinei cardiace sună bine. Inginerii de la Harvard au dezvoltat primul model de inimă artificială. Această revoluție a medicinei a fost posibilă datorită unei metode unice de creare a fibrelor care alcătuiesc inima.

„Este locul pe care îl accesăm atunci când suntem capabili să facem ceea ce de obicei nu putem face. Este, de fapt, propria noastră sursă de auto-securitate. Este locul în care mergem atunci când trebuie să găsim răspunsuri la anumite lucruri. Este acolo unde se naște eroul din tine.”

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din SUA. Motiv pentru care această descoperire ar putea să salveze vieți în viitorul apropiat.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Mai mult, echipa de ingineri a demonstrat că procesul poate fi extins până la dimensiunea unei inimi de balenă.

„Inima este un organ electric. Produce, de departe, cea mai puternică sursă de bio-electricitate din corpul nostru de până la 40-60 de ori mai puternică decât a doua cea mai puternică sursă, care este creierul nostru.”