• Roboții cu inteligență artificială vor dezlănțui asupra omenirii „o Zi a Judecății în stil Terminator”, se tem oamenii de știință.
  • Experții sunt îngrijorați că mașinile super-inteligente ar putea deveni malefice, ca în filmele cu Arnold Schwarzenegger și ne-ar putea extermina.
  • Cercetătorul principal, Julian Michael, de la Universitatea din New York, spune că unii respondenți se gândeau la scenarii SF de inteligență artificială renegată”, în care computerele periculoase se dezlănțuie.

Roboții cu inteligență artificială vor dezlănțui asupra omenirii „o Zi a Judecății în stil Terminator”, se tem oamenii de știință. Experții sunt îngrijorați că mașinile super-inteligente ar putea deveni malefice, ca în filmele cu Arnold Schwarzenegger și ne-ar putea extermina.

Iar 36% dintre cei care lucrează în domeniul inteligenței artificiale spun că este plauzibil ca deciziile AI să provoace o catastrofă în acest secol care să fie cel puțin la fel de gravă ca un război nuclear total”.

Cercetătorul principal, Julian Michael, de la Universitatea din New York, spune că unii respondenți se gândeau la scenarii SF de inteligență artificială renegată”, în care computerele periculoase se dezlănțuie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Pe de altă parte, unii se gândeau cu siguranță la dezastre geopolitice mai clasice, în care se amestecă inteligența artificială”, a spus el. Dacă învățarea automată este implementată în unele aplicații critice, cum ar fi un sistem de avertizare nucleară și face o greșeală… atunci poate că avem o problemă”.

Dictatorii și magnații au recunoscut rolul pe care AI promite să îl joace în geopolitică. Președintele rus Vladamir Putin a declarat cu înfrigurare în 2017 că oricine va deveni lider în această sferă va deveni conducătorul lumii”.

Miliardarul Elon Musk a prezis, de asemenea, că o luptă globală pentru superioritatea AI este cea mai probabilă cauză a unui al treilea război mondial.

Stewart Miller, șeful National Robotarium din Edinburgh, spune că în mod inevitabil vor exista mai mulți roboți în viața tuturor”.

El a declarat: Te vor ajuta acasă, când mergi la cumpărături, când mergi la hotel, vor fi implicați în ospitalitate… totul. Ceea ce trebuie reținut este că noi, oamenii, deținem controlul. Noi decidem cât de departe merge. O mulțime de oameni lucrează deja pentru a se asigura că software-ul care stă în spatele AI are integrate măsuri de protecție.”