- O eclipsă totală de lună are loc atunci când luna plină trece direct în spatele Pământului, prin umbra planetei noastre.
- Observatorii cerului văd mai întâi umbra Pământului strecurându-se pe fața lunii.
- În ultima fază, cunoscută și ca fază parțială, umbra Pământului se îndepărtează de suprafața lunară și totul revine la normal.
Săptămâna aceasta va avea loc o eclipsă totală de Lună, care, deși nu este la fel de spectaculoasă ca o eclipsă totală de soare, este totuși o priveliște cerească deosebită, scrie The Guardian.
Advertisment
O eclipsă totală de lună are loc atunci când luna plină trece direct în spatele Pământului, prin umbra planetei noastre. Observatorii cerului văd mai întâi umbra Pământului strecurându-se pe fața Lunii. Aceasta este cunoscută ca faza parțială.
Apoi, în timpul fazei totale, când luna este înghițită de umbra Pământului, suprafața lunară capătă o culoare roșu intens. În ultima fază, cunoscută și ca fază parțială, umbra Pământului se îndepărtează de suprafața lunară și totul revine la normal.
Recomandări
Este un proces lent, care durează mai mult de trei ore. Din păcate pentru observatorii europeni și africani, doar faza parțială inițială va fi vizibilă. Cu toate acestea, observatorii din America de Nord și de Sud vor avea parte de întreaga fază. Părțile din Asia și Australia vor vedea apoi faza parțială finală.
Citește și
- TAROM anulează zboruri către aeroportul Frankfurt din cauza grevei angajaților nemți
- Musk continuă să facă afirmații care stârnesc Ucraina: „Starlink este coloana vertebrală a armatei ucrainene”
- În Cluj-Napoca, locurile de parcare au devenit un lux. Unele ajung și la 25.000 €, iar prețurile continuă să crească