• Sonda Mars Express a ESA orbitează în jurul Planetei Roșii din 2003 pentru a obține imagini ale suprafeței sale.
  • În luna mai, fotografiile a ceea ce părea aproape ca niște zgârieturi uriașe de gheare de monstru au devenit virale.
  • Tocilarii spațiali adoră să își iubească misiunile și sateliții favoriți, iar Mars Express merită cu siguranță laude pentru o treabă bine făcută.

Noi imagini ale celui mai mare canion din sistemul solar tocmai au fost publicate și sunt absolut uluitoare. Agenția Spațială Europeană a publicat ieri imagini realizate de misiunea sa Mars Express cu această structură geologică epică, cunoscută sub numele de Valles Marineris și care este de 20 de ori mai lată decât Marele Canion, de zece ori mai lungă și de șapte ori mai adâncă. De asemenea, spre deosebire de Marele Canion, Valles Marineris a fost cel mai probabil creată de plăci tectonice în derivă și nu de apă curgătoare.

Fotografia sistemului de canioane realizată de ESA, publicată recent, dar capturată în aprilie, arată un golf adânc, de culoare portocalie-nisipie, conturat de stânci zimțate și brăzdat de cratere rezultate în urma unor impacturi anterioare – o reamintire oportună a măreției extraordinare și singuratice a sistemului nostru solar.

Sonda Mars Express a ESA orbitează în jurul Planetei Roșii din 2003 pentru a obține imagini ale suprafeței sale.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

În tot acest timp, a surprins mai multe imagini ciudate și pur și simplu ciudate, cum ar fi imaginea pe care a lăsat-o luna trecută cu un crater în formă de glob ocular de pe suprafața lui Marte. În luna mai, fotografiile a ceea ce părea aproape ca niște zgârieturi uriașe de gheare de monstru au devenit virale.

Tocilarii spațiali adoră să își iubească misiunile și sateliții favoriți, iar Mars Express merită cu siguranță laude pentru o treabă bine făcută. În cinstea altor fotografii cu canioane uluitoare pentru anii care vor urma.