• Lansarea a fost anulată din cauza unei probleme legate de lichidul de aprindere TEA-TEB.
  • Acesta este folosit pentru a aprinde motoarele rachetei SpaceX Falcon 9 la decolare.
  • Cei patru astronauți, care au fost legați în capsula Crew Dragon pe vârful rachetei în orele premergătoare lansării, au coborât din nava spațială.

SpaceX și NASA au anulat lansarea unui astronaut către Stația Spațială Internațională după ce a fost detectată o problemă la sistemul de sol al rachetei.

Cu aproximativ două minute rămase din cronometrul numărătorii inverse, lansarea a fost anulată din cauza unei probleme legate de lichidul de aprindere TEA-TEB, care este folosit pentru a aprinde motoarele rachetei SpaceX Falcon 9 la decolare.

Decizia de a anula lansarea a fost luată din abundență de prudență”, a declarat Kate Tice, inginer de sistem la SpaceX, în comentariul transmis luni pe internet. Cei patru astronauți, care au fost legați în capsula Crew Dragon pe vârful rachetei în orele premergătoare lansării, au coborât din nava spațială după ce au așteptat ca racheta înaltă de 70 de metri să fie golită de combustibil. Aceștia vor rămâne la fața locului la Centrul Spațial Kennedy până la următoarea încercare de lansare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

NASA a declarat că va căuta acum să lanseze misiunea SpaceX Crew-6 la ora 12:34 a.m. EST joi, 2 martie, în așteptarea rezolvării problemei tehnice care a împiedicat lansarea de luni”.

Agenția a precizat că va renunța la o oportunitate de lansare marți din cauza unei prognoze meteo nefavorabile. Sunt mândru de concentrarea și dedicarea echipelor NASA și SpaceX pentru a menține Crew-6 în siguranță”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, într-o postare pe blog.

Zborul uman în spațiu este un efort inerent riscant și, ca întotdeauna, vom zbura atunci când vom fi pregătiți.” Racheta SpaceX Falcon 9 și capsula Crew Dragon urmau să decoleze de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida, luni, la ora 1:45. Dar ceasul a fost oprit de inginerii care supraveghează sistemele de la sol cu mai puțin de trei minute înainte de final.

Se așteaptă ca această misiune să marcheze cel de-al șaptelea zbor cu astronauți pe care SpaceX l-a efectuat în numele NASA începând din 2020.