• Lansarea va fi primul zbor al acestei nave spațiale, denumită C211, a treia versiune cargo a navei Dragon 2 construită de SpaceX.
  • Dragon livrează noi studii de agricultură spațială și biotehnologie.
  • Prognozele meteorologice prevăd doar 30% șanse de condiții acceptabile în acea zi.

NASA și SpaceX se pregătesc pentru lansarea misiunii CRS-26 a agenției către Stația Spațială Internațională, cu o oportunitate de rezervă sâmbătă, 26 noiembrie.

Nava de marfă se va andoca automat la portul din față al modulului Harmony al stației miercuri dimineața. Dragon livrează noi studii de agricultură spațială și biotehnologie, precum și următoarea pereche de panouri solare de lansare pentru a spori sistemul de generare a energiei electrice al stației. NASA TV, pe aplicația și site-ul agenției, începe marți.

Sarah Walker, director de gestionare a misiunii Dragon la SpaceX, a declarat că întârzierea a fost cauzată de reparațiile necesare la nava spațială după ce a fost detectată o scurgere în sistemul de control termic al navei spațiale în timpul procesării premergătoare lansării. Scurgerea a fost depistată la o singură flanșă a cărei garnitură de cauciuc a fost deteriorată, care a fost între timp reparată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aceste reparații ne-au întârziat cu aproximativ o tură” față de programul de lansare din 21 noiembrie, a spus ea, ceea ce a dus la decizia luată la revizuirea pregătirii pentru lansare a misiunii de a încerca în schimb o lansare pe 22 noiembrie. Cu toate acestea, prognozele meteorologice prevăd doar 30% șanse de condiții acceptabile în acea zi.

Lansarea va fi primul zbor al acestei nave spațiale, denumită C211, a treia versiune cargo a navei Dragon 2 construită de SpaceX. De când a început contractul Commercial Resupply Services 2 cu misiunea CRS-21, la sfârșitul anului 2020, SpaceX a alternat între alte două nave spațiale Dragon cargo, desemnate C208 și C209.

În plus față de cele trei nave spațiale cargo Dragon, SpaceX are patru nave spațiale Crew Dragon, iar Walker a dezvăluit în cadrul ședinței de informare că SpaceX intenționează să construiască o a cincea și probabil ultima Crew Dragon. Aceasta este ultima nouă navă spațială cargo Dragon pe care plănuim să o construim”, a spus ea. Am decis recent să mai construim încă o navă spațială cu echipaj”.