• Luna plină din iunie se va coace pe cer anul acesta, pe 14 iunie, în jurul orei 5 dimineața.
  • Luna plină va părea mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, întrucât orbitează cel mai aproape de apogeu.
  • Luna plină a lunii iunie, de obicei ultima lună plină a primăverii sau prima a verii, a fost numită în mod tradițional Luna căpșunilor.

Luna plină din iunie sau cum îi mai spun americanii, ,,Strawberry Moon” se va coace pe cer anul acesta, pe data de 14 iunie, în jurul orei 5 dimineața.

Dulce sau nu, pentru SUA, luna plină va părea mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, întrucât orbitează cel mai aproape de apogeu.

De ce se numește ,,Strawberry Moon”

Numele de Lună plină provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane și europene. Din punct de vedere istoric, numele pentru lunile pline sau noi au fost folosite pentru a urmări anotimpurile. Astăzi, ne gândim la numele lunii ca „porecle” pentru Lună.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Luna plină a lunii iunie, de obicei ultima lună plină a primăverii sau prima a verii, a fost numită în mod tradițional Luna căpșunilor.

Lună apare de obicei roșiatică atunci când este aproape de orizont, deoarece razele de lumină trebuie să treacă prin cele mai dense straturi ale atmosferei.