• Utilizarea aspirinei a fost asociată în mod semnificativ cu reducerea riscului de mortalitate în rândul pacienților cu COVID-19.
  • Studiul arată că persoanele care au fost tratate cu aspirină au avut un risc de deces cu 1,6% mai mic.
  • Pacienții spitalizați COVID-19 care luau zilnic o doză mică de aspirină pentru a se proteja împotriva bolilor cardiovasculare au avut un risc semnificativ mai mic de complicații și de deces în comparație cu cei care nu luau aspirină.

Aspirina poate fi utilizată pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a umflăturilor, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, atacul de cord și accidentul vascular cerebral, potrivit Medical News Today. Un nou studiu publicat la 24 martie în revista JAMA Network Open sugerează că aspirina poate contribui, de asemenea, la minimizarea riscului de deces la pacienții spitalizați care sunt afectați mai grav de COVID-19.

După ce au studiat peste 112.000 pacienți din 64 de centre de sănătate din Statele Unite, cercetătorii de la Universitatea George Washington au descoperit că persoanele care au primit aspirină în primele 24 de ore de la spitalizarea pentru COVID-19 au avut un risc de deces cu 1,6% mai mic decât cele care nu au primit aspirină.

Cercetătorul principal, Dr. Jonathan Chow, profesor asociat la Școala de Medicină de la GW, a declarat pentru Health Day că aceste rezultate sunt rezultatul a 15 luni de muncă și că este al treilea studiu care implică utilizarea aspirinei pentru tratarea pacienților spitalizați cu COVID-19. Mai multe tratamente au fost aprobate de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) pentru tratarea pacienților spitalizați care suferă de cazuri mai grave de COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, medicamentul antiviral Remdesivir, cunoscut și sub numele de Veklury, a fost primul medicament aprobat de FDA pentru pacienții cu vârsta de 12 ani și peste această vârstă. Remdesivir este cunoscut pentru faptul că împiedică răspândirea SARS-CoV-2 în organism.

FDA a aprobat, de asemenea, Actemra, un anticorp monoclonal care este utilizat pentru a trata diverse boli inflamatorii și despre care se crede că este eficient și pentru tratarea COVID-19. Plasma de convalescență este un tratament utilizat care furnizează anticorpi care combat COVID-19 și reduc inflamația. Barticitinibul și corticosteroizii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru reducerea inflamației.