• Interesul sexual a fost determinat prin întrebarea participanților dacă erau interesați de persoane de sex opus.
  • Cercetătorii au observat că 8,3% dintre bărbații și 16,1% dintre femeile dintr-un eșantion de peste 19.000 de japonezi erau lipsiți de interes sexual.
  • Constatările sugerează că lipsa de interes sexual este un factor de risc pentru decesul din toate cauzele la bărbați, dar nu și la femei.

Un studiu recent publicat în revista PLOS ONE a evaluat asocierea dintre interesul sexual și mortalitate.

Interesul sexual este esențial pentru o funcție și relații sexuale pozitive, care au fost recunoscute ca fiind indicatori buni ai calității vieții și sănătății. Un studiu a raportat o asociere între activitatea sexuală și factorii psihologici pozitivi. Studiile anterioare indică faptul că factorii psihologici pozitivi scad riscul de cancer și de boli cardiovasculare și sporesc longevitatea.

În schimb, factorii psihologici negativi sunt asociați cu un risc mai mare de mortalitate. Interesul de cercetare privind sexualitatea la adulții în vârstă a crescut semnificativ în ultima vreme. Cu toate acestea, modul în care sexualitatea este legată de longevitate este slab înțeles. Studiile anterioare au raportat diferențe de gen în ceea ce privește impactul factorilor psihologici asupra longevității, cu un efect mai substanțial asupra mortalității din toate cauzele în rândul bărbaților decât al femeilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Interesul sexual a fost determinat prin întrebarea participanților dacă erau interesați de persoane de sex opus. Interesul sexual față de persoanele de același sex nu a fost luat în considerare în această analiză. Frecvența râsului cu voce tare a fost examinată, iar răspunsurile au fost clasificate ca ≥ 1 pe săptămână, ≥ 1 pe lună, dar ≤ 1 pe săptămână și ≤ 1 pe lună.

Consumul de alcool a fost stratificat ca fiind actual, trecut și nebăutor; statutul de fumător a fost stratificat în mod similar. Subiecții au fost întrebați cu privire la frecvența participării lor la grupuri sociale și asociații civice, răspunsurile fiind grupate în aceleași trei categorii ca și frecvența râsului. Suferința psihologică a fost evaluată cu ajutorul scalei de suferință psihologică Kessler (K6). Participanții au indicat istoricul lor actual sau trecut de depresie.

Cercetătorii au observat că 8,3% dintre bărbații și 16,1% dintre femeile dintr-un eșantion de peste 19.000 de japonezi erau lipsiți de interes sexual. În plus, factorii psihologici negativi au fost asociați cu lipsa de interes sexual la ambele sexe. În special, lipsa interesului sexual a fost asociată cu decesul din toate cauzele în rândul bărbaților după ajustarea pentru factorii de risc stabiliți.

Cu toate acestea, este posibil ca unii factori de confuzie să nu fi fost identificați. Mai mult, echipa nu a ajustat pentru afecțiuni neurologice, medicamente și depresie din cauza absenței datelor relevante la momentul inițial. Mai presus de toate, constatările sugerează că lipsa de interes sexual este un factor de risc pentru decesul din toate cauzele la bărbați, dar nu și la femei, și că interesul sexual ar putea îmbunătăți longevitatea la bărbați.