• Studiul a inclus 52 de persoane expuse la COVID la domiciliu.
  • Cei care nu au fost infectați au luptat cu răcelile obișnuite.
  • Autorii sugerează că noi vaccinuri ar putea imita această protecție.

Celulele T din răcelile obișnuite pot oferi protecție împotriva COVID-19. Un studiu publicat luni de Imperial College London a constatat că un nivel ridicat de celule T din urma răcelii comune poate oferi protecție împotriva COVID-19, ceea ce ar putea contribui la elaborarea unor abordări pentru a doua schemă de vaccinuri.

Imunitatea împotriva COVID-19 este o imagine complexă și, deși există dovezi ale scăderii nivelului de anticorpi la șase luni după vaccinare, se crede că celulele T au, de asemenea, un rol vital în asigurarea protecției. Studiul, care a început în septembrie 2020, a analizat nivelurile de celule T cu reactivitate încrucișată generate de răceli comune anterioare la 52 de contacte ale cazurilor pozitive de COVID-19 la scurt timp după expunere, pentru a vedea dacă acestea au continuat să dezvolte infecția.

S-a constatat că cei 26 care nu au dezvoltat infecția aveau niveluri semnificativ mai ridicate ale acestor celule T decât persoanele care s-au infectat. Imperial nu a precizat cât timp ar dura protecția oferită de celulele T.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când este infectat cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala comună, pot proteja împotriva infecției cu COVID-19”, a declarat autorul studiului, Dr. Rhia Kundu.

Autorii studiului, publicat în Nature Communications, au declarat că proteinele interne ale virusului SARS-CoV-2 care sunt vizate de celulele T ar putea oferi o alternativă pentru producătorii de vaccinuri.