• Cu cât căutările online ale oamenilor sunt din ce în ce mai multe, cu atât mai puțin aceștia vor apela la propria memorie.
  • Rezultatele au arătat că cei care au folosit Internetul înainte au fost mai predispuși să îl folosească și a doua oară.
  • 30% dintre persoanele care au apelat la ajutorul lui nu au putut răspunde folosind memoria.

Conform oamenilor de știință, folosirea Internetului pentru a căuta informații ne face să ne punem mai mult baza în el în viitor. Cu cât căutările online ale oamenilor sunt din ce în ce mai multe, cu atât mai puțin aceștia vor apela la propria memorie, chiar și atunci când vine vorba de cele mai simple informații.

„Memoria se schimbă. Cercetările noastre arată că, pe măsură ce folosim Internetul pentru a ne sprijini și a ne extinde memoria, devenim tot mai dependenți de el.

În timp ce înainte am fi încercat să ne amintim ceva pe cont propriu, acum nu ne mai deranjăm. Pe măsură ce tot mai multe informații devin disponibile prin intermediul telefoanelor inteligente și al altor dispozitive, devenim din ce în ce mai dependenți de ele în viața noastră de zi cu zi”, a spus Dr. Benjamin Storm, primul autor al acestui studiu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În cadrul studiului, participanților le-au fost puse o serie de întrebări. Unui grup i s-a permis să caute pe Google, în timp ce al doilea grup a trebuit să țină minte informațiile.

Folosirea Internetului este preferată chiar și în cazul răspunsurilor cu un grad mic de dificultate

Ulterior, ambele grupuri au primit câteva întrebări cu un grad mic de dificultate la care trebuiau să ofere răspunsuri și ambele au avut voie să apeleze la ajutorul Google, dacă și-au dorit acest lucru.

Rezultatele au arătat că cei care au folosit Internetul înainte au fost mai predispuși să îl folosească și a doua oară. În mod remarcabil, 30% dintre persoanele care au apelat la ajutorul lui nu au putut răspunde folosind memoria.

„Dacă ți se permite să stochezi pe un computer niște informații de care trebuie să îți amintești, sunt șanse mari să nu dedici spațiu cognitiv pentru a ți le aminti.

Ca urmare, capacitatea dvs. de a vă aminti acele informații fără computer va fi probabil redusă. Nu există nicio îndoială că aceste noi tehnologii afectează ceea ce ne amintim”, a spus Profesorul Evan F. Risko, conform Spring.