• Utilizatorii de internet petrec cel mai mult timp pe YouTube, potrivit cifrelor compilate de agenția Anadolu.
  • În contextul în care sâmbătă se împlinesc 31 de ani de la apariția primului site de internet, Google s-a dovedit a fi cel mai vizitat site, cu 47,8 miliarde de accesări, potrivit companiei americane Semrush, specializată în marketingul motoarelor de căutare.
  • Alte site-uri populare la acea vreme, precum Myspace și AOL, au dispărut în timp.

Utilizatorii de internet petrec cel mai mult timp pe YouTube, potrivit cifrelor compilate de agenția Anadolu.

În contextul în care sâmbătă se împlinesc 31 de ani de la apariția primului site de internet, Google s-a dovedit a fi cel mai vizitat site, cu 47,8 miliarde de accesări, potrivit companiei americane Semrush, specializată în marketingul motoarelor de căutare.

Cu toate acestea, nu a fost întotdeauna așa în ultimele aproximativ trei decenii, după ce primul site web, realizat de omul de știință britanic Tim Berners-Lee și care conținea informații despre proiectul World Wide Web, a fost făcut public pe 6 august 1991.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Site-ul a început să funcționeze la 20 decembrie 1990. Însă, la acea vreme, era accesibil doar de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN).

În 2001, cele mai populare site-uri web erau MSN, Yahoo și eBay, deși primele două își vor pierde locul în favoarea Yahoo și Google până în 2007.

Alte site-uri populare la acea vreme, precum Myspace și AOL, au dispărut în timp.

Google, Facebook și YouTube au fost clasate ca fiind cele mai populare site-uri web în 2012.

În prezent, există aproximativ 2 miliarde de site-uri web. După Google, YouTube se află pe primul loc în topul popularității, cu 46,8 miliarde de vizite, urmat de Facebook cu 10,6 miliarde, Wikipedia cu 5,8 miliarde și Twitter cu 4,8 miliarde.

Pe de altă parte, potrivit urmăritorului de trafic de site-uri web Similarweb, YouTube este site-ul web pe care utilizatorii petrec cel mai mult timp – aproximativ 22 de minute pe vizită. Acesta este urmat de Google, Twitter, Facebook și Instagram.

Potrivit datelor furnizate de Statista, în aprilie 2022, existau 5 miliarde de utilizatori activi de internet, ceea ce reprezintă peste 60% din populația mondială. Dintre aceștia, 93% sunt și pe rețelele sociale.