• Studiul a fost realizat pe baza reacțiilor pescărușilor la testul cu frânghii.
  • 21% din pescăruși au trecut testul de la prima încercare.
  • Rezultatele studiului demonstrează că pescărușii sunt mai inteligenți decât ar crede oamenii despre ei.

Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii din Canada au fost publicate în Royal Society Open Science. Specialiștii încearcă să demonteze stereotipul conform căruia pescăruşii nu s-ar distinge prin inteligenţă. Studiul realizat de cercetătorii canadieni a dus la concluzia că pescăruşii sunt mai inteligenţi decât se crede.

Există un stereotip conform căruia pescăruşii nu se disting printr-o inteligenţă ridicată. Unul dintre cele mai faimoase teste de evaluare a inteligenţei păsărilor este acela de a le determina să tragă de o frânghie la capătul căreia este legat ceva comestibil.

Jessika Lamarre şi David R. Wilson, cercetători la Memorial University of Newfoundland, au analizat reacţiile pescăruşilor în cadrul testului cu frânghii. O bucată de cârnat a fost ataşată la capătul frânghiei şi închisă într-o cutie de plastic transparentă, astfel încât pescăruşii să nu poată deschide cutia şi să fie nevoiţi să tragă de frânghie pentru a-şi primi premiul.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Din cei 138 de pescăruşi care s-au arătat interesaţi de momeală, 104 au încercat să o scoată cel puţin o dată. 25% dintre păsări au reuşit din primele trei încercări, iar 21% au reuşit din prima încercare. Cercetătorii susţin că rezultatele arată că pescăruşii sunt mai inteligenţi decât cred oamenii. Cu toate acestea, nu este clar dacă îşi pot planifica acţiunile sau dacă pot învăţa tehnici pentru a îndeplini anumite sarcini. Oamenii de ştiinţă propun efectuarea unor experimente mai complexe, de exemplu cu mai multe frânghii, în care pescăruşul va trebui să o identifice pe cea de care este legată momeala.