• O specie de pești de pe coasta Floridei a fost testată pozitiv cu un cocktail de medicamente farmaceutice, provenite din erorile umane.
  • Bonefish sunt o familie de pești care se găsesc în oceanele Atlantic și Pacific, iar tarponurile se găsesc în oceanele Atlantic și Indo-Pacific.
  • Peștii sunt ținte interesante pentru pescarii de agrement, deoarece sunt greu de prins și pot atinge dimensiuni impresionante de până la trei metri lungime.

O specie de pești numită vulpea albă” sau ,,pestele osos” de pe coasta Floridei a fost testată pozitiv cu un cocktail de medicamente, inclusiv antidepresive și medicamente pentru tensiunea arterială, potrivit unui nou studiu.

Studiul de trei ani a fost realizat de niște cercetători din Florida de la International University și Bonefish & Tarpon Trust (BTT), o organizație nonprofit cu sediul în Miami, axată pe conservarea celor două specii, bonfish și tarpon, se arată într-un comunicat de presă al universității, scrie CNN.

,,Vulpea albă” sunt o familie de pești care se găsesc în oceanele Atlantic și Pacific, iar tarponurile se găsesc în oceanele Atlantic și Indo-Pacific.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cercetătorii au prelevat mostre de sânge și țesut din 93 de pești din Biscayne Bay și Florida Keys din 2018, când a început studiul. Ei au descoperit că fiecare pește avea o medie de șapte produse farmaceutice prezente în țesut, inclusiv medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive, medicamente pentru tratamentul prostatei, antibiotice și analgezice.

17 tipuri de medicamente diferite au fost găsite în țesuturile peștilor

Când hamsiile se împerechează, ele agită oceanul și stimulează un ecosistem sănătos, arată studiul. Descoperirile reflectă o problemă serioasă care este legată de contaminarea oceanelor cu apele uzate umane, a spus universitatea.

Aceste constatări sunt cu adevărat alarmante”, a spus Jennifer Rehage, ecologist și profesor asociat la universitate. „Produsele farmaceutice sunt o amenințare invizibilă, spre deosebire de florile de alge sau de apele tulburi. Cu toate acestea, rezultatele ne spun că sunt o amenințare formidabilă pentru pescuitul nostru și evidențiază nevoia presantă de a aborda problemele noastre de lungă durată privind infrastructura apelor uzate”.

De asemenea, contaminanții farmaceutici pot afecta negativ comportamentul bonefish. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) clasifică bonefish drept „amenințător”, populația lor fiind în scădere din cauza unei combinații de pescuit, pierderea habitatului și contaminarea apei.

Din 2013, bonefish a fost o specie care poate fi capturată și eliberată numai în Florida, potrivit Comisiei pentru conservarea peștilor și a vieții sălbatice din Florida. Peștii sunt ținte interesante pentru pescarii de agrement, deoarece sunt greu de prins și pot atinge dimensiuni impresionante de până la trei metri lungime.