• Oamenii de știință au reușit să stabilească o legătură între Alzheimer și câmpurile electromagnetice pulsate create de gadgeturile moderne. 
  • Astăzi, conform Organizației Mondiale a Sănătății, există 55 de milioane de oameni în lume cu simptome de demență.
  • În următorii 10 ani, potrivit medicilor, această cifră va crește la 78 de milioane. Până în 2050, va ajunge la 139 de milioane. Și acestea nu sunt date finale. 

Oamenii de știință au reușit să stabilească o legătură între Alzheimer și câmpurile electromagnetice pulsate create de gadgeturile moderne. 

Astăzi, conform Organizației Mondiale a Sănătății, există 55 de milioane de oameni în lume cu simptome de demență.

În prezent, nu este complet clar de ce apare demența. Până acum, versiunea principală este datorită excesului de calciu din interiorul celulelor. Acesta este ceea ce declanșează mecanismul care provoacă pierderea memoriei, explică oamenii de știință. Ei adaugă că acidul glutamic presupus util se transformă într-o otravă din cauza nivelului crescut de calciu intracelular.

Recomandări

UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT
ȘTIRI FALSE DESPRE NAVALNÎI
DU-MĂ, TRENULE!
PISICA ÎȚI POATE ADUCE SCHIZOFRENIE
BOLSONARO NEAGĂ ACUZAȚIILE LA ADRESA SA

Unul dintre motivele nivelului crescut de calciu din interiorul celulelor, indică smartphone-urile și alte gadget-uri cu o rețea de internet instalată, deoarece generează câmpuri electromagnetice, care la rândul lor activează canalele de calciu. 

Câmpurile electromagnetice generate electronic și cele cu o conexiune wireless (telefoane mobile, smartphone-uri, brățări și ceasuri inteligente, navigatoare auto) sunt asociate cu o creștere a calciului intracelular”, a spus prof. Pal. 

De ani de zile studiază câmpurile electromagnetice: „Câmpurile electromagnetice de intensitate scăzută provoacă neurodegenerare, inclusiv Boala Alzheimer”, se arată într-un studiu publicat într-un jurnal medical popular. Prof. Martin Pal este convins că aceste câmpuri electromagnetice sunt o cauză majoră a bolii Alzheimer. 

Un total de 18 rezultate diferite ale testelor sunt dovezi convingătoare în acest sens”, a spus el. De asemenea, este îngrijorător faptul că wireless cu lățime de bandă mare poate provoca un debut foarte timpuriu al demenței la oameni. 

Trebuie să așteptăm concluziile finale ale cercetătorilor, iar până atunci oamenii de știință vă recomandă în continuare să minimizați timpul petrecut folosind smartphone-uri și alte gadget-uri care sunt incluse în rețea.