• Unii dintre cei mai mortali șerpi din lume ar putea salva vieți în curând.
  • Universitatea din Queensland arată că veninul poate ajuta la hemoragii.
  • Cheagurile de sânge ajută la începerea procesului de vindecare.

Veninul unora dintre cei mai periculoși șerpi ar putea salva vieți curând, arată cercetările făcute de Universitatea din Queensland.

Echipa de cercetare arată că veninul ar putea fi folosit pentru a opri sângerările necontrolate. Mai exact, proteinele din veninul a doi șerpi, vipera brună de est și vipera cu solzi din Australia, ar putea fi folosit ca accelerator în procesul natural de coagulare a sângelui din organism.

„Obiectivul nostru final este să salvăm vieți sau să îmbunătățim starea pacienților, pentru că în prezent produsele pentru controlarea hemoragiilor nu sunt suficient de bune. Iar în stadiul inițial, după lovitură, acești pacienți ajung la spital, iar mulți dintre ei mor.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Specialiștii lucrează la un gel care ar putea fi vândut în farmacii, adăugat la trusele de prim ajutor și utilizat de paramedici sau de personalul militar din zonele de conflict pentru a opri sângerările puternice.

Gelul din venin rămâne un lichid atunci când este depozitat într-un loc răcoros, dar se solidifică la temperatura corpului pentru a sigila rana.

„Trebuie să avem variante mai puternice pentru a controla sângerarea. Iar veninul este mult mai puternic decât multe alte produse. Am observat că folosind acest lucru, am reușit să reducem sângele pierdut la o cantitate de cinci ori mai mică după lovitură și timpul de apariție a chegurilor a fost de trei ori mai rapid.”