• Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare.
  • Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.
  • Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.

Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare. De această dată este vorba despre o galaxie inelară, numită Cartwheel, care se află la o distanță de 500 de milioane de ani lumină.

În galaxia Cartwheel, care arată ca o roată de căruţă, un inel colorat înconjoară un inel interior şi mai strălucitor, ambele se extind departe de inima coliziunii.

Aceste caracteristici sunt motivul pentru care oamenii de ştiinţă clasifică Cartwheel ca o galaxie inelară, care este mult mai puţin comună decât galaxiile spirale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.

Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.